изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:04 EEST
Обама с мрачен сценарий за гибелта на Великобритания    
По светаРеална е опасността терористи да извършат ядрена атака, която да промени света, обяви Барак Обама. Ако “Ислямска държава” се сдобие с ядрено оръжие, това ще е една от най-големите заплахи, каза президентът на САЩ, цитиран от световните агенции, на срещата на върха за ядрената сигурност във Вашингтон с участници от над 50 страни.

 “Няма съмнение, че ако тези луди хора сложат ръка върху ядрени материали, те със сигурност ще ги използват, за да убият колкото може повече хора”, увери той.

Единствената ефикасна защита е ядреният материал да бъде напълно защитен, посочи Обама. Някои обекти с плутоний и обогатен уран, достатъчни за 150 ядрени оръжия, вече били защитени от терористите. Не навсякъде обаче тези арсенали са достатъчно добре охранявани.

Обама критикува Русия, че бави процеса на ядрено разоръжаване, особено през сегашния мандат на руския президент Владимир Путин, който отделял “повече внимание на военната мощ, жертвайки икономическото развитие”.

Според Обама най-актуалният проблем е програмата на КНДР за създаване на оръжия за масово унищожаване.

Путин отказа да участва в срещата във Вашингтон, а премиерът на Пакистан Наваз Шариф не дойде заради кървавия атентат в Лахор. И двете държави притежават ядрено оръжие.

На въпрос дали смята Реджеп Ердоган, който също бе във Вашингтон, за авторитарен лидер, Обама избегна директния отговор. Той обаче призова турския президент да прекрати политическото преследване на журналисти.

Междувременно британските спецслужби предупредиха, че терористите кроят ядрена атака с дронове над британски градове, която ще убие хиляди и ще обезлюди големи райони. Обама и британският премиер Дейвид Камерън обсъдили на срещата в САЩ как да се противодейства на тази заплаха. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Обама с мрачен сценарий за гибелта на Великобритания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди