изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:41 EEST
Издателят Димитър Иванов пред ПИК: Скандалът срещу Путин е поръчков! Да разследват и Плевнелиев за неговите офшорки!    
Интервюта

Димитър Иванов е магистър по национална сигурност от Висшата специална школа на МВР. Завършил е философия и журналистика в Софийския държавен университет. Кандидат на историческите науки с дисертация на тема „Стефан Стамболов като публицист“. Доктор на икономическите науки  с дисертация на тема „Организация и управление на системата „държавност-сигурност“ в Първата българска република “. Професор по национална сигурност и лидерство. Потърсихме мнението му във връзка с разкритията за милиардите на руския президент Владимир Путин в офшорни компании.



- Г-н Иванов, как ще коментирате разкритията за Путин в "Панамските досиета"?

- Повече от 2000 години от Римското право още отговорността е лична и персонална. Путин е човек който се е посветил на много важни мисии и за него тези неща нямат стойност. За какво му е да има 2 млрд., след като има Русия. 

- Защо тогава замесват по този начин името му?

- Защото има избори в Русия тази година, има избори в Америка. Заостря се борбата вътре в САЩ между републиканци и демократи. Републиканеца Тръмп и демократът Сандърс говорят против тази политика на САЩ, против агресивността, против войната, те са за разпускане на НАТО и тн. От друга страна други кръгове от САЩ, които са свързани с военно промишлените комплекси, с нефтената индустрия, те се нуждаят от войната, защото благодарение на нея трупат огромни печалби. 

На международната арена Путин последните няколко години има много силни ходове, а САЩ неуспешни. Събитията в Близкия изток, в Ирак, в Иран, особено в Сирия и светкавичната атака която Путин проведе, реши задачите и се оттегли доброволно. Всъщност това изнервя западния свят, неговите опоненти. Тук не става дума толкова за борба между американци и руснаци, колкото между стария начин на мислене, този глобалистичния с една свръх държава, която да налага своите ценности и своя модел на съществуване върху целия свят и съпротивата на тези цивилизационни модели да живеят по стария начин. Светът отива към нов ред и той ще бъде на баланса, на зачитане на интересите на всеки. 

И в този ред на мисли е естествено в определени кръгове от САЩ, които си бяха повярвали, че те са единствената алтернатива и няма друг начин освен американския начин на живот, тази ситуация им е неудобна. От друга страна пък журналисти разследващи, разузнавателни служби, било то по-дребни или не, трябва по някакъв начин да си оправдават правото на съществуване и да си осигуряват финансиране. И за това периодично избухват такива скандали, зад които обаче не стоят реални факти, а по-скоро някакви предположения, някакви виртуални зависимости. 

- Да разбираме, че според вас това е поръчка срещу Путин?

- Това в пълна степен е поръчково. Друг е въпроса, че около Путин има много трески за дялане и в Русия има доста неща, които трябва да се променят. Аз дори мисля, че тези акции срещу Путин са в негова полза, защото те ще го принудят да вземе мерки и тези слабости и тези отклонения които съществуват, например корупцията, голямата ножица между олигарсите и бедността на руския народ. Това са уродливи явления които трябва да бъдат ликвидирани и аз мисля, че стъпка по стъпка администрацията на Путин се грижи в тази насока.. 

- Самият Плевнелиев бе разобличен, че през 1999 г. е превеждал пари към офшорка в Кипър. Не трябва ли да има разследване на това според вас? Редно ли е според вас президентът на България да укрива някъде пари, за да не плаща данъци?

- Като дългогодишен служител от службите за сигурност е, че трябва да има разследване на всеки случай, който нарушава закона и обществения морал. В случая с Росен Плевнелиев се сблъскваме с нещо подобно. Ние не знаем със сигурност дали той го е направил, но ако има данни за това те задължително трябва да бъдат разследвани и доказани. Но при всички случай с поведението си Плевнелиев като президент нарушава обществения морал и обществените норми. Той няма подготовка, нито квалификация, нито пък достатъчно изградени човешки качества като характер, като мислене, за да изразява и защитава потребностите на българския народ. Той е пристрастен човек, той е президент на една политическа партия само, той взема страна в споровете между икономически субекти, между олигарси, държи се небалансирано на международната арена, където постоянно прави антируски изказвания, постоянно говори за ценности и неща които на него са му крайно непознати и от устата му звучат смешно. За това много често в медиите и в аргументацията на политическите партии той е осмиван. 

Така, че когато говорим за сериозни политици като Путин, като американските ръководители не можем да слагаме и Плевнелиев до тях, защото той просто не е дорасъл до това положение.   http://pik.bg

ВСИЧКО НА ТЕМА ОФШОРКИ

 


Сходни връзки

Издателят Димитър Иванов пред ПИК: Скандалът срещу Путин е поръчков! Да разследват и Плевнелиев за неговите офшорки! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди