изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:33 EEST
ВУМ ОТПУСКА СТИПЕНДИИ ЗА ТАЛАНТИ В СОФТУЕРНОТО ИНЖЕНЕРСТВО    
ОбразованиеСтипендии за млади таланти в сферата на софтуерното инженерство отпуска Висше училище по мениджмънт. Те са по програма „Софтуерни системи и технологии“, която стартира успешно през ноември 2015 и привлече интереса на кандидат-студенти от България и чужбина. ВУМ предлага програмата както в редовна форма на обучение за начинаещи, така и в индивидуална форма (адаптирана за работещи), за напреднали в областта специалисти, с доказуемо ниво на експертна компетентност.

Индивидуалният план на обучение е специално създаден за хора с изграден опит в сферата на софтуерния инженеринг, които ще имат възможността да получат българска и британска бакалавърска диплома за по-кратък срок на обучение.
Кандидатите за стипендия - напреднали ИТ специалисти, ще бъдат с предимство ако са: работещи ИТ специалисти с доказуем трудов стаж в сферата на ИТ; специалисти притежаващи авторитетни международни ИТ сертификати; студенти, изучаващи компютърни науки в акредитирани институции. Кандидатите за стипендия – начинаещи (ученици, завършващи средно образование), но без професионален опит, ще трябва да се явят на мотивационно интервю, което ще се проведе на английски език. В допълнение ще бъдат разглеждани документи от предходно образование или разработвани любителски ИТ проекти, както и доказателство за владеене на английски език (сертификат или тест във ВУМ).
Предимствата на студентите (в редовна или индивидуална форма), изучаващи софтуерен инженеринг във ВУМ, са няколко. Програмата е напълно синхронизирана със стандартите по софтуерен инженеринг на IEEE, както и с водещите световни технологични институции като MIT, Stanford и Waterloo. Преподаватели са водещи експерти от софтуерната индустрия като ИТ директори на международни банки, топ ниво директори на компании като IBM, сертифицирани PMP, Executive Security Officers и други. Предимство е, че ще се дипломират с българска и британска бакалавърска диплома, че ще участват в задължителен стаж по специолността (над 3 месеца през всяка академична година), предоставен със съдействието на ВУМ. Има и възможност за обмен (мобилност) по програма Еразъм+ в европейско висше училище за един или два семестъра.
Програмата обхваща приложната и академичната страна на софтуерното инженерство: принципи, процеси, методи, теории, модели, и абстракции като изгражда необходимите лични и професионални качества на своите студенти. Целта й е да бъде научно-приложна, така че да осигури успешно кариерно развитие на всеки свой възпитаник в първокласна софтуерна компания. НДТ


 


Сходни връзки

ВУМ ОТПУСКА СТИПЕНДИИ ЗА ТАЛАНТИ В СОФТУЕРНОТО ИНЖЕНЕРСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди