изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:16 EEST
ОСЪДИХА ОБЩИНА ДОБРИЧ ЗА ДУПКИ ПО УЛИЦИТЕ    
Ред и сигурностЖена спечели дело срещу Община Добрич заради дупки по улица в града. Районният съд осъди местната власт да плати 1 085 лв. обезщетение за претърпените имуществени вреди. При пътното произшествие, при което автомобилът е попаднал в две необозначени дупки по улица в града, са повредени двете гуми на колата. Освен това, Общината трябва да плати и 590 лв. съдебни разноски.

Пътният инцидент е станал на 2 май 2015 г. При движение по улица в града колата, която е била управлявана от брата на собственичката, попадала в несигнализирани дупки на пътното платно. В резултат на това пука и уврежда предна и задна десни гуми и джанти, както и предния десен халоген и декоративна решетка на автомобила.
Братът, който карал колата, обяснил пред съда, че в деня на инцидента е валял дъжд и дупките не били видими, той като били запълнени с вода. Освен това, той е категоричен, че е карал с не повече от 30 км/ч.
Според вещото лице, инцидент е в резултат на попадане на автомобил с предно и задно колело върху изровени в асфалтовата настилка дупки. В резултат на това върху автомобила са били нанесени следните щети.
Решението подлежи на обжалване пред Добричкия окръжен съд. НДТ
 


Сходни връзки

ОСЪДИХА ОБЩИНА ДОБРИЧ ЗА ДУПКИ ПО УЛИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди