изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:45 EEST
Медия, която не работи за своята аудитория – умира, казва Дуков (ВИДЕО)    
Интервюта
За да изглежда човек млад и на 70 години първо трябва да има  млада жена, да я обича, да има деца, които да го поддържат във форма, да е  доволен от живота, а нервите му да са на високо равнище. И още да е спортувал, да не е прекалявал с нещата и най-много да обича природата, но над всичко като че ли трябва да обича  младите хора. Това е рецептата на Димитър Дуков за добър външен вид и отлично състояние на духа. На 1 април един от доайените на добричката журналистика навърши 70 години, а неговото семейство му подари един незабравим празник.



Димитър Дуков започва своята кариера още като ученик, пишейки дописка за Икономически техникум, чийто възпитаник е.
След казармата завършва  българска филология, а после започва работа в „Добруджанска трибуна”.
Сега не харесва съвременната журналистика, въпреки че благодарение на технологиите тя регистрира супер скок. Има информационна журналистика, където просто ставаш едно огледало – трябва да го предадеш бързо, да го предадеш точно. Или поне да го предадеш така, както читателя иска, но той има афинитет към журналистите анализатори, коментатори и тези, които правят прогнози. Димитър Дуков приема за съвсем нормално хората да се интересуват и от личния живот на публичните личности, защото нормално е личният живот на държавника да бъде държавнически.
Медия, която не работи за читателите, тя умира. Ако тръгна сега да хваля този или ония, читателя ще каже: „Какво толкова го хвалиш? Аз нали виждам какво прави?” и няма да те иска.
На молбата да направи анализ на медиите в Добрич Димитър Дуков започва със съжалението, че Добрич няма телевизия, но пък има два вестника(според Дуков истинският вестник е ежедневният). За Добруджанска трибуна говори с тъга, защото е бил уволнен по политически причини от там, въпреки заслугите си, а за Нова добруджанска трибуна разказва за началото и за всичко, което са успели да постигнат за тези 23 години
Регионалните журналисти, областните журналисти ние не можем да бъдем неискрени. Ако сме неискрени, хората ме познават, ще ме наругаят или ще ме обидят. Ако не сме искрени, даже няма да ни признаят хората за журналисти. За това смятам, че в тази България, в която живеем, по-добрата журналистика е тази в местните медии. Регионалната журналистика е журналистика на истината.
Много ласкаво се изказва Дуков за радиото-областното радио, каквото е радио Добруджа, защото в съвременния живот не можеш без радио.
Няма по-бърза медия от радиото. Някой казват, че интернет е, но не е. Всичките форми на електронни издания не могат да бъдат по-бързи от радиото. Радиото си е радио – даваш микрофона в момента на събитието и то излъчва. Сега вече се изисква умението как ще подадеш информацията, как ще я коментираш, кой ще ти е събеседник, но това са подробности.
http://dobrudjabg.com




Благодаря на колегите от Радио Добруджа за интервюто. Пожелавам им още по-широка аудитория, влияние и много успехи, които заслужават с професионализма си!
Димитър Дуков

 


Сходни връзки

Медия, която не работи за своята аудитория – умира, казва Дуков (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди