изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:53 EEST
Борисов представи кораба, който ще търси газ в Черно море (СНИМКИ/ВИДЕО)    
Икономика Министър-председателят Бойко Борисов официално представи кораба Noblе Globetrotter II, който ще работи в територията на дълбоко Черно море у нас. Огромното съоръжение ще търси находища на нефт, природен газ и кондензат в блок "Хан Аспарух".

"Местният добив е гаранция за диверсификация, енергийна сигурност и независимост. Днес представяме първия сондажен кораб, който ще работи в територията на дълбоко Черно море у нас. Корабът Noblе Globetrotter II е от последно поколение, предоставя модерни сондажни технологии и най-вече е с изключително висока степен на безопасност.



Компанията вече заплати бонус в размер на 80 млн. лева. в държавния бюджет, до края на 2015 г. е инвестирала близо 184 млн. лева. и заплаща ежегодно „такса площ“ в размер на 1,138 млн. лева, като за 5 години средствата възлизат на повече от 5,7 млн. лева. Данните от сеизмичните изследвания са обнадеждаващи и ще бъдат обследвани две геоложки структури, от които се очаква да бъдат открити нефт, природен газ и кондензат. До края на тази година ще имаме реални резултати от първия търсещ сондаж.

С местния добив, доставки от Южния газов коридор, от терминала за втечнен природен газ от Александропулис, от Русия – България ще има достъп до повече от три различни източника на природен газ, каквито са и препоръките на ЕК. А битовите и индустриалните потребители у нас ще получават енергийния ресурс на цена с 30-35% по-ниска, тъй като няма да се добавят таксите за пренос.", написа Борисов на профила си във Фейсбук. http://www.blitz.bg







 


Сходни връзки

Борисов представи кораба, който ще търси газ в Черно море (СНИМКИ/ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди