изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:13 EEST
Откриха реставрирания Античен комплекс „Сердика” на столичното Ларго (ОБЗОР)    
НовиниСофия. Премиерът Бойко Борисов, министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха реставрирания Античен комплекс „Сердика” на столичното Ларго. Проектът е финансиран с над 15 млн. лв. от ОПРР на ЕС и е спечелен през 2011 г. от Министерството на културата по време на първия мандат като министър на Вежди Рашидов.

На официалното откриване присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев; министърът на земеделието и храните Десислава Танева; министърът на туризма Николина Ангелкова; министърът на финансите Владислав Горанов; министърът на спорта Красен Кралев; министърът на околната среда и водите Ивелина Василева; министърът на отбраната Николай Ненчев; министърът на икономиката Божидар Лукарски; зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, гл. комисар Николай Николов, директор на ПБЗН; десетки общественици, граждани и гости на столицата.
Пред журналисти министърът на културата заяви, че Античният комплекс „Сердика" е уникален обект, какъвто освен Рим нито една друга европейска столица не притежава. Рашидов припомни колко трудно е бил осъществен проектът. „Една година и половина археолози, над 100 души проучваха най-долния слой, след това подадохме оставка, около 2 години обектът бе покрит с найлони. Но слава на Бог, след като дойде вторият кабинет „Борисов" една от първите задачи беше Ларгото да завърши успешно. Успешно в смисъл да не загубим до 2015 г. над 10 млн. европейски пари", поясни министър Вежди Рашидов. Министърът на културата благодари на всички, които да са допринесли за реализацията на обекта.
Премиерът Бойко Борисов допълни, че правителството ще продължи да развива Античния комплекс. „София действително лежи върху красота, която туристите и младите хора се надявам да оценят”, каза още премиерът Борисов.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Откриха реставрирания Античен комплекс „Сердика” на столичното Ларго (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди