изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:12 EEST
Добрички птицекомбинат се включва в „Купувам българско“    
НовиниEвтини яйца от Полша заливат нашия пазар и това принуждава българските производители да предлагат своите под реалната им цена, съобщи БНТ.


За да компенсира загубите си, един от най-големите производители у нас, който е в Добрич, изнася продукцията си за Кипър, Гърция, Италия и Германия. Днес той се включва в кампанията на БНТ 2 “Купувам българско”, за да можем със съвместни усилия да научим българския потребител как и защо да избира качественото на родното производство.
Свръхпроизводството по време на католическия Великден докара у нас голям внос на яйца с ниски цени, а това е нелоялна конкуренция, казва собственикът на една от най-големите птицеферми у нас, намираща се в Добрич. Той казва, че ще издържи на дъмпинга, но според него проблемът е много по-голям.
Инж. Иван Иванов – изп. директор на птицекомбинат в Добрич: “Ние, като съюз на птицевъдите, имаме информация, че не съвсем законно стават нещата и това всъщност ни притеснява. Ако се внасят легално и им се внасят таксите и ДДС-то, но ние като производители скоро се събирахме УС на съюза и стигнахме до извода, че се внасят много яйца не по съвсем легален начин“.
От Съюза на птицевъдите искат една съвместна акция между българската агенция по храните, Агенция “Митници” и данъчните ще помогне за решаването на проблема.
Иванов: “Със съвместните си действия те могат да ограничат, щото по тоя начин не само се дъмпира българското производство, но всъщност и много средства не влизат в държавната хазна по този начин”.
Преди Великденските празници Добричкият птицекомбинат сваля цените като жест към купувачите. Това обаче не дава резултат .
Иванов: „Мога да ви кажа на какви цени излизат от нас на стотинки и вече да сравнявате вече какви са на магазините”.
Все още българският потребител избира продуктите основно по цената. За да се променят нагласите, трябва много да се работи, смята Иванов. Той смята, че Кампанията на новините на БНТ 2 е един чудесен начин да се помогне на българския купувач да се ориентира в пазара, както и да се подпомогнат нашите производители.
Иванов: “В съюза на птицевъдите и от опита на развитите западни държави, ние отдавна искаме да направим такава кампания. Благодаря на БНТ 2 за инициативата и с радост и желание участваме. Мисля, че ще има ефект“.
Иван Иванов обяви, че първите 50 хиляди картона яйца с логото на кампанията “Купувам българско” ще бъдат в магазинната мрежа съвсем скоро.
 


Сходни връзки

Добрички птицекомбинат се включва в „Купувам българско“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди