изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:39 EEST
ИЗРОДИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА: 16 000 евро и много ценни часовници и монети открити при обиск в дома на Павел Александров    
Ред и сигурност След проведената акция във Фонда за лечение на деца в чужбина от прокуратурата заявиха, че акцията няма да попречи за лечението на нито едно нуждаещо се дете. Не са иззети оригинални документи, правени за копия за да не бъде забавена работата на Фонда. Това каза прокурор Румяна Арнаудова. Разследването е установило нарушения при сключването на комисионни договори за близо 500 хил. лв. Също така длъжностни престъпления и длъжностно присвояване. Основните линии са безстопанственост, престъпления по служба по смисъла на чл. 282 от НК и нецелево разходване на средства от този фонд.

От прокуратурата бяха категорични, че няма данни за подкуп. Към този момент са задържани осем лица, които се разпитват, за да бъде установено от наблюдаващия прокурор тяхната принадлежност към организираната престъпна група. Акцията е проведена вчера, тъй като шефът на Фонда Павел Александров предния ден се е върнал от чужбина, а от днес е планирал да излезе в отпуск.

Самият Александров е сключил договор за наем на апартамент във Франция, където са били настанявани нуждаещите се от лечение деца, а наемът е бил неколкократно завишен за около 200 000 лева на година.



Собственик на апартамента е Маргарита Мунос. Установени са приятелски отношения между нея и шефа на Фонда. При обиска вчера в жилището му са намерени 16 000 евро и множество монети, които са предадени за експертиза. Също така паралелно с разследването на ГДБОП проверка на Фонда е направила и Софийска градска прокуратура по сигнал на министъра на здравеопазването Петър Москов.



Тя не касае акцията от вчера, уточниха от прокуратурата. Освен това Александров сключил договор с посредническа фирма, която единствена имала право да превозва деца за лечение в Турция. На фирмата били платени 250 хил. лева. Друга нередност, която разследващите установили е, че за спешните случаи Александров се консултирал с трима конкретни лекари, които винаги насочвали децата за лечение в болниците, от които са.

Тримата експерти, чиито имена засега прокуратурата не съобщава, са дали по около 100 становища, като за всяко от тях са получили по 35 лева. Всички останали експерти в списъка са ползвани най-много веднъж или два пъти.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

ИЗРОДИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА: 16 000 евро и много ценни часовници и монети открити при обиск в дома на Павел Александров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди