изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:37 EEST
Вижте мотивите, с които съдия Петя Петрова пусна у дома убиеца Киро Принца    
Ред и сигурност Вчера в 17:30 часа съдия Петя Петрова от Окръжен съд – Бургас измени мярката за неотклонение на Кирил Христов, по прякор Принца, от „задържане под стража” в „домашен арест” и го пусна да си отиде у дома. Прокуратурата поиска Христов да остане зад решетките, тъй като срещу него е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено причинена смърт. Още повече, че е ясно, че след убийството Принца е опитал да покрие следите и да маскира случката като инфаркт, коментира Флагман.

Принца хвърли оковите и вече се радва на комфорта на домашния уют край морето, където дори не е постоянният му адрес

Какво точно се е случило между 21 ч. на 17 април (тогава хората в Стария Несебър са чули пукотевицата от изстрели) до 23:30 ч., когато съобщават на съпругата на готвача Николай Колев, че той е починал - от инфаркт?

А ето и мотивите на съдия Петя Петрова да освободи Киро Принца:

В открито съдебно заседание, провело се на 20.04, Бургаски окръжен съд наложи мярка „Домашен арест“ на Кирил Христов. Като анализира доказателствено обезпечените факти по делото, съдът прие, че актът на произведена стрелба с процесното оръжие не сочи за умишлени действия на обвиняемия. Наличните до момента доказателства еднозначно насочват към извод, че действията на Кирил Христов, с които е причинил смъртта на пострадалия – Никола Колев, не са били целенасочени към причиняване на общественоопасния резултат.

Според обвинението, след организирана почерпка в ресторанта, стопанисван от обвиняемия, при качване на пострадалия в автомобила, държейки в ръце законно притежавано оръжие – пистолет „Зиг зауер“, Кирил Христов е произвел изстрел. В следствие на това е било причинено единично огнестрелно нараняване на гръдния кош на пострадалия.

Според Окръжния съд на Бургас, задържането на обвиняемия Христов по мярка за неотклонение, би се превърнало в една предварителна санкция, което е недопустимо според нормите на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи. Съдът акцентира: „че тежестта на обвинението не е в състояние, сама по себе си, да оправдае задържането на лицето, когато от данните по делото не могат да бъдат изведени факти, отнасящи се до съществуване на реална опасност от бягство или извършване на нови престъпления“.

На основание чл.64 ал.4 от НПК, Бургаският окръжен съд определи наложената мярка „Домашен арест“. Съдът счита, че със същата успешно ще бъдат постигнати целите по чл.57 от НПК, съобразявайки характера на тази процесуална мярка и ограниченията, които законът налага във връзка с изпълнението й.

При обжалване или протестиране, делото ще бъде гледано от Апелативен съд – Бургас, на 26.04.2016 г.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Вижте мотивите, с които съдия Петя Петрова пусна у дома убиеца Киро Принца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди