изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:40 EEST
БОГАТ АФИШ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ    
НовиниВ навечерието на големия християнски празник Великден декоративни яйца ще красят отново центъра на Добрич. Символът на празника – оцветените яйца – ще допринесе  за празничното настроение на съгражданите ни и гостите на Добрич. Яйцата ще допълнят тематичната украса, в която успешно се вписват и великденските сувенири в търговските обекти на базара.

Идеята е на Община Добрич, а в акцията за рисуване на яйцата и тази година се включиха много деца –  ученици на СОУ „Св. Климент Охридски“ с преподавател Мария Попова, ученици на СОУ „П. Р. Славейков“ с преподавател Здравко Тошев, деца от Школата по изобразително изкуство при Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г.“ с директор Румяна Стоянова и Школите по изобразително изкуство при Младежки център - Добрич с преподаватели Галина Върбанова, Олга Иванова, Стела Славова и Дарина Стаматова.
Община Добрич благодари на децата и техните ръководители. С богата програма от събития Община Добрич пожелава светли празници на жителите на Добрич.
Отдел „Държавен архив“ организира витрина „Цветница и Великден“ – копия на документи. От 18 до 28 април в Регионална библиотека „Дора Габе“ и Арт галерия ще бъдат подредени пролетна изложба на Ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара” при Младежки център – Добрич с ръководители Стела Славова и Даринка Стаматова, както и Великденска изложба на потребители от Дневен център за възрастни хора с увреждания към Център за психично здраве  „Д-р Петър Станчев”. На 20, 21, 22, 25, 26 и 27 април от 11 ч. на площад „Свобода“ концерти изнася Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов. Вчера се състоя Великденски концерт „С песни да срещнем празника“ на Състав за градски шлагери „Добрич“ при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ с худ. ръководител Станчо Станчев, Състав „Радост“ при Дом за стари хора в с. Пол. Савово, Община Тервел с худ. ръководител Славка Желева. Отново вчера бе концерт на Арт център „Палитра“ и NNS CREW. Бе открита и изложба рисувана коприна по повод Цветница и Великден на Детско ателие „Палитра“ при Общински център – Добрич с ръководител Галина Върбанова и Детска школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова.
Днес в дом-паметник „Йордан Йовков“ ще бъде представена книгата „Българските пристанища /1879-2014/. Хроника“ от Атанас Панайотов. На 22 април от 11.00 ч. в Етнографската къща ще е празникът „Пъстър Лазар, шарена Цветница“ – възстановка на пролетни обичаи. Същият ден, но от 16 часа, в АЕМО „Стария Добрич“ ще се състои концерт „Пролетни и великденски вълшебства“ на деца от ЦДГ №8 „Бодра смяна“, ЦДГ №18 „Дора Габе“, ЦДГ №24 „Приказен свят“, ЦДГ №25 „Весела, ЦДГ №26 „Звънче“, ЦДГ № 29 „Любимка“. От 17.30 ч. в Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г.“ ще бъде представена поетесата Ивелина Никова.От 22 до 28 април в Регионална библиотека „Дора Габе“ - сектор Работа с деца ще има подредена витрина с библиотечни документи Възкресение. На 23 април от 10.00 ч. в квартал „Рилци“ ще се състои възстановка на пролетни обичаи „С китка здравец, Лазаре“. От 11 ч. на площад „Свобода“ ще е концертът „Лазарчице, китчице“ на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“. Предстоят също работа по проект „Български искрици“. В проекта участват деца от 1 до 8 клас от училищата в Добрич. Работи се по четири направления: „Магията на българската шевица“, „Средновековна работилница“, „Силата на българското слово“ и „Изучаване на народни хора“, фолклорен концерт „Цветно хорце“  на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“, празничен концерт с участието на Оркестър „Извор“ с ръководител Петър Гочев и Клуб за народни танци „Жетвари“ с ръководител Мая Бърдарова и др.
На 26 април в концертна зала „Добрич“ ще е концертът на Трио ТЕНОРИТЕ – Кирил Илиев, Александър Господинов, Илиян Недев. Изложба живопис “Земя между реката и морето“ на Бедиг Бедросян /1912-1989/ ще се открие в галерията и т.н. НДТ
 


Сходни връзки

БОГАТ АФИШ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди