изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:28 EEST
Предвиждат увеличение на броя на потребителите на Домашния социален патронаж    
НовиниДо 2020 г. броят на потребителите на Домашния социален патронаж в Добрич да се увеличи от 350 на 400, предвижда общинската Стратегия за развитие на социалните услуги през следващите пет години. На самотно живеещите възрастни хора ще се предоставят комплкесни услуги, както и досега.

Освен доставка на храна, служителите на Звеното за услуги в домашна среда ще помагат за поддържане на личната хигиена на потребителите, ще почистват жилищата им, ще извършват различни други услуги за облекчаване на трудностите в битовото всекидневие на старите хора. Грижите за старите хора в града са сред основните приоритетни направления в стратегията. В документа са заложени мерки и действия, насочени към подобряване на условията за по-добър и достоен живот на възрастните.
Предвижда се развиване на мрежа от услуги в общността за преодоляване на социалната изолация на самотно живеещите възрастни жени и мъже. Една от новите услуги, включени в стратегията е изграждането на Център за временно настаняване на възрастни лица и скитници, трайно живеещи на улицата. Бъдещият център ще е с капацитет от 20 места. В него освен подслон, на обитателите ще се оказва съдействие за придобиване на лични документи, ще се осигуряват медицински грижи, както и съдействие за намиране на работа. Ще продължи подкрепата на клубовете на пенсионера, развитието на услуги в дома за стари хора и дневните центрове за възрастни с увреждания, се посочва още в стратегията, която е включена за приемане в дневния ред на утрешното заседание на Общинския съвет.
 


Сходни връзки

Предвиждат увеличение на броя на потребителите на Домашния социален патронаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди