изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:11 EEST
ПОСЛЕДЕН ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ НА ОИЦ    
НовиниПоследният четвърти „Ден на отворени врати“, Областен информационен център – Добрич проведе в „Къща за гости Куртеви“  в Тервел. Събитието е част от Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“.

Домакини на срещата бяха семейство Тодор и Красимира Куртеви, собственици на къщата за гости. Проектът „Изграждане на къща за гости Куртеви“ е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013, чрез МИГ Тервел – Крушари.
Субсидията по проекта е в размер на 97 999 лв. без ДДС, а общата сума 139,998.26 лв. без ДДС. Проектът започва своето изпълнение през месец ноември 2012 година и е успешно завършен през месец май 2015 година.
В резултат на изпълнението на проекта бивша авторемонтна работилница в гр.Тервел е реконструирана, надстроена с един етаж и преустроена в къща за гости. Къщата е на две нива, разполага с 6 двойни стаи за настаняване за 12 души, трапезария за 30 души, фитнес салон и  пристройка за гараж.
Къщата разполага с голяма градина и двор, чудесно място за отдих в топлите летни дни. Госпожа Красимира Куртева разказа пред присъстващите, че целия процес по изпълнение на строителството на къщата бил много труден и продължителен. Двамата съпрузи са строителни техници по образование и може би това им давало сили и кураж през периода на строителство да не се отказват от крайната си цел. И двамата споделиха пред екипа ни, че крайният резултат е важен и че са щастливи от постигнатото с помощта на МИГ Тервел – Крушари и европейските средства.
Всички трудности оставали в миналото когато гости от цяла България идвали в имота за своята почивка и за отпразнуване на рожденни дни, юбилеи и други празненства, допълни госпожа Куртева.
Градина от лешници с площ от 18 дка, изцяло биологично производство създава допълнителен уют на къщата. Семейството вече се е възползвало по мярката за биологично производство по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 година, като планира да направи същото и през новия програмен период.
Възможности за европейско финансиране на бизнеса през 2016 г. по отделните Оперативни програми за програмен период 2014-2020 година бяха представени от екипа на ОИЦ – Добрич. Някои от мерките и подмерките по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. бяха представени и дискутирани по време на срещата. Представени бяха и финансови инструменти в подкрепа на бизнеса. НДТ


 


Сходни връзки

ПОСЛЕДЕН ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ НА ОИЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди