изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:08 EEST
ОТДАВАТ ПОД НАЕМ ЯЗОВИР "ПЛАЧИ ДОЛ 2"    
НовиниРешение да бъде отдаден под наем язовир "Плачи дол 2" в землището на едноименното село взе Общинският съвет на Община Добричка.


То е във връзка с постъпило искане за наемане на имота, публична общинска собственост, на 22 април т. г. Язовир "Плачи дол 2" е с площ 26.177 декара с прилежащи съоръжения язовирна стена, основен изпускател и преливник. За него няма сключен договор за стопанисването, поддръжката и експлоатацията му. ОбС реши да отдаде язовира под наем за срок от 10 години чрез публичен търг с явно наддаване. Определена бе начална тръжна цена в размер на 50 лева за един месец и стъпка за наддаване 10 на сто от началната тръжна цена.
На заседанието общинските съветници се запознаха с информация за състоянието на язовирите, общинска собственост, кои се нуждаят от ремонти, представляват ли опасност за населението и инфраструктурата, внесена от кмета инж. Тошко Петков. От нея става ясно, че на територията на Община Добричка има 15 язовира общинска собственост. В общината няма проектна информация за нито един от тях. Техническата информация за язовирите, с която разполага общинската администрация, е ограничена и е в резултат на проведени разговори със специалисти и предоставени частични архивни данни от „Напоителни системи“ ЕАД. От язовирите не функционират "Смолница 1“, „Златия 1“, „Златия 2“, "Бенковски" и тези в землищата на селата Фелдфебел Дянково, Воднянци и Вратарите.
Завирени са язовирите „Алцек", „Карапелит“, „Полковник Иваново“, „Полковник Минково“ „Плачи дол 1“, „Плачи дол 2“, „Смолница 2“. Язовири, които биха застрашили населено място или техническа инфраструктура, са „Полковник Минково”, „Смолница 2”, „Плачи дол 1” и „Плачи дол 2”.
Кметът припомни, че в момента от Областна администрация се извършват проверки за състоянието на язовирите. В състава на комисиите има представители на "Басейнова дирекция", Варна, полиция, пожарна, общински администрации. Проблемите с язовирите са много, имаме виждания за решаването им но ще ги представим след като получим становища от проверките, каза инж. Тошко Петков. НДТ


 


Сходни връзки

ОТДАВАТ ПОД НАЕМ ЯЗОВИР "ПЛАЧИ ДОЛ 2" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.54 секунди