изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:40 EEST
33 заявления за саниране по общинската програма в Добрич    
НовиниДо 8 април беше срокът, в който можеха да се подадат заявления за финансова помощ по проекта на Община Добрич „Енергийна ефективност за административни и жилищни сгради“ към програма „Региони в растеж“. Към момента са подадени 33 заявления, съобщи кметът Йордан Йорданов.




Една голяма част от тях са разгледани. Сред основните критерии, които определят и броя на точките, които сградите получават, са дали са построени преди 31 декември 1969 г. и дали граничат с повече от един обект, включен в основния списък. Към момента се разглеждат всички подадени заявления. Вече е избран изпълнител за обследване на тези сгради. В най-кратки срокове те ще бъдат обследвани и ще започне процедура за избор на изпълнител, увери кметът. И добави: „Радвам се, че разяснителната кампания, която имахме, води до реални резултати, а именно – че хората разбраха за какво става въпрос и в рамките на няколко седмици успяха да създадат сдруженията, да си подадат документите и да се поберат в срока. Оттук нататък в рамките на няколко месеца ще успеем да изберем изпълнител и да започнем да извършваме самото саниране“.
Кметът направи уточнение, че това саниране не е по националната програма, а е по инвестиционната програма на Община Добрич по оперативна програма „Региони в растеж“, за което е предвиден бюджет от 3,2 млн. лева. Отделно се изпълнява националната програма. По нея на осем блока обследванията са готови и ще започне процедури за избор на изпълнител.

 


Сходни връзки

33 заявления за саниране по общинската програма в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди