изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:37 EEST
Предстои да започне изкърпването на улиците в Добрич    
Новини„Пределно ми е ясно в какво състояние са улиците в община Добрич. Постоянно получаваме жалби за целия град. Проблемът произлиза от това, че назад във времето, поръчката за избор на изпълнител на пътната мрежа е трябвало да започне още в края на есента миналата година“, каза кметът Йордан Йорданов. Той посочи, че миналата седмица са били отворени част от документите за избор на фирма за поддръжка на пътната мрежа. Тази седмица изборът трябва да се финализира и да бъде избрана фирма, която ще поддържа пътната мрежа с обещанието, че в най-кратки срокове трябва да бъдат отстранени всички дупки и неравности.




Кметът увери, че ще започне подготовка на нова процедура за поддръжка на пътищата най-късно до края на лятото, за да може наесен да има избран изпълнител и да не се получават тези буферни месеци – ноември, декември, януари, когато Общината е поставена в патова ситуация и нямаме фирма, която да поддържа уличната мрежа.
По думите му, в следващите максимум десет дни ще се види резултатът, като изрази надежда, че в кратки срокове улиците ще бъдат изкърпени, а там, където е нужно, и асфалтирани.
Общинската администрация е разгледала постъпилите жалби за състоянието на улиците. Общинската фирма „Комуналефект“ също обикаля и има поглед за проблемите с пътищата. „В следващата една седмица ще имаме възможност да отреагираме на база избран изпълнител. Предвидените средства за 2016 г. са 700 000 лева“ , обясни Йордан Йорданов. И подчерта, че там, където може, Общината ще си търси гаранционните условия за пътната настилка, тъй като предният изпълнител е дал доста голяма гаранция. Ще се възползваме от това си право, увери той.
Кметът обясни, че намерението е да има застъпване при провеждането на най-значимите обществени поръчки, за да може да се реагира моментално, при нужда. „Това важи и за почистването на дерето. Там процедурата за избор на изпълнител също е към своя края. Очакваме другата седмица да се започне да се работи по отстраняване на растителност по деретата, по отстраняване на мръсотията и да се направят нужните корекции, за където имахме препоръки.
Процедурата за храните също е към своя край. Там имаше обжалвания още края на ноември-началото на декември. Преди половин месец КЗК разгледаха случая и се произнесоха, че няма нарушения и оставиха процедурата да продължи, но това ни отне 4,5 месеца. В същото време искаме всичко да е бързо и ясно, но, за съжаление, не всичко е така, както го искаме“, каза кметът.
„Уверявам ви, че няма да позволя да се получат повече такива закъснения. Така че, през следващите години няма да има буферни месеци нито за храната, нито за пътищата, нито за почистването на дерето. Изготвя се такъв график, синхронизирали сме го максимално добре, за да може да има застъпване от поне два месеца при провеждане на самите процедури“, заяви още Йордан Йорданов.
 


Сходни връзки

Предстои да започне изкърпването на улиците в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди