изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:33 EEST
В Албена се провежда първият в България Дрон Фест    
ТуризъмПрез този празничен уикенд, на 7 и 8 май, ваканционното селище Албена е домакин и съорганизатор на първият по рода си в България Дрон Фест. Ако се съмнявате в правописа, нека уточним – дроновете са дистанционно управляеми безпилотни самолети, но не са играчки за пораснали – не просто разкриват нов поглед към света, но са и оборудвани с камери с високо качество и позволяват както на професионалисти, така и на любители, да увековечат красотата от неподозирани досега ъгли на заснемане.



Аерофотографията бързо набира популярност и в България, а българските аерофотографи бързо трупат световно признание. Присъствието на някои от най-добрите професионалисти и най-запалени ентусиасти в България се очаква в дните на фестивала, където те ще обменят опит и техники на заснемане. Организаторите на събитието са предвидили по време на феста две беседи на теми  „Техническа грамотност и стандартни и нестандартни похвати за заснемане“ и  „Дрон и виртуална реалност“, които биха били интересни дори на незапознати, но здравословно любопитни зрители. И през двата фестивални дни организаторите са подготвили много игри с дронове със състезателен елемент и са дали обещание за много забавление за участниците, награди за състезателите и с любезното съдействие на верига магазини  Copter.bg  – рядко срещана възможност за зрителите да опитат напълно безплатно удоволствието от полет с дрон. Игрите и полетите за зрители ще се проведат на 7 май /събота/ от 14:00 часа и на 8 май от 10:00 часа на плаж Ганвие, ако, разбира се, метереологичната обстановка позволява. Състезателен елемент от фестивала е и изготвяне на отборно въздушно видео на комплекс Албена. Най-добрият филм ще бъде отлъчен на церемонията по награждаване в неделя от 16:00 часа, а неговият автор ще бъде изненадан със специална награда, осигурена от „Албена” АД. Може би най-амбициозната част от фестивала е желанието на организаторите да заснемат от високо образуван и изписан от хора надписът “Албена”. Ако имате желаение да вземете участие в инициативата, бъдете на плаж Ганвие на 8 май точно в 15:00 часа.  Нека покажем, че обичаме нашата българска перла на Черноморието!
 


Сходни връзки

В Албена се провежда първият в България Дрон Фест | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди