изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:26 EEST
ДВЕ БОКСЬОРКИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧАСТВАТ НА СВЕТОВНОТО В КАЗАХСТАН    
СпортСветлана Каменова и Стойка Петрова ще участват на световното първенство по бокс за жени в Астана, Казахстан, което ще се проведе от 19 до 27 май. България ще бъде представена от общо пет състезателки. Отборът ще проведе тренировъчен лагер там непосредствено преди старта на шампионата, който е и олимпийска квалификация за Рио.

В състава са направени интересни размествания по категории, за да се даде възможност на всички изявени състезателки да участват и да намерят своята реализация на световния ринг.
Първата българка, световна шампионка по бокс – Станимира Петрова, ще атакува титлата в олимпийската категория до 51 кг с подкрепата на Банка Пиреос България, която се включва активно като официален партньор и спонсор в подготовката и реализирането на турнирите, организирани от Българската федерация по бокс през настоящата година, като част от политиката на банката да популяризира спорта в България.
Както е известно, Станимира, която е шампионка на планетата от Корея 2014 в кат. до 54 кг, бе избрана за една от посланичките на световния женски бокс и за предстоящото първенство в Казахстан. Към настоящия момент тя е притежателка и на единствената за България олимпийска квота за Рио в бокса ни.
Състав на България за световното в Казахстан:
48 кг – Севда Асенова
51 кг – Станимира Петрова
54 кг – Стойка Петрова
57 кг – Деница Елисеева
60 кг – Светлана Каменова


 


Сходни връзки

ДВЕ БОКСЬОРКИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧАСТВАТ НА СВЕТОВНОТО В КАЗАХСТАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди