изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 07:14 EEST
Мъж наръга четирима души на гара в Германия с викове "Аллах е велик"    
Европейски съюзНеизвестен мъж е наръгал четирима души на жп-гара в Германия, като според полицията нападенията са "политически мотивирани".  По данни на BBC един човек е загинал, а други трима са тежко ранени, като един от тях е в критично състояние. Нападението се е случило в град Графинг, източно от Мюнхен, съобщи говорител на полицията в Бавария.

Неизвестен мъж е наръгал четирима души на жп-гара в Германия, като според полицията нападенията са "политически мотивирани". 

По данни на BBC един човек е загинал, а други трима са тежко ранени, като един от тях е в критично състояние. Нападението се е случило в град Графинг, източно от Мюнхен, съобщи говорител на полицията в Бавария.

- See more at: http://kanal3.bg/news/world/europe/30983-Madz-naraga-chetirima-dushi-na-gara-v-Germaniya-s-vikove-%20Allah-e-velik#sthash.frQhboZs.dpuf


Силите на реда разследват ислямистка връзка.

Пред местни медии свидетели съобщават, че младият нападател е викал "Аллах акбар" ("Аллах е велик") по време на атаката. BBC съобщава, че е арестуван.

Говорител на прокуратурата обяви, че нападателят е 27-годишен германец, който е роден в страната. Въпреки че мотивите за нападението остават неизяснени, полицията е нащрек за терористичен акт.

Жертвата на нападението е 50-годишен германец от Графинг.

Това е третото нападение с нож с ислямски мотив от септември насам.

След нападението гарата в Графинг беше затворена. "Вече не съществува опасност за населението", заяви говорител на полицията.

Миналия август двама немскоговорящи джихадисти от "Ислямска държава" заплашиха Германия, призовавайки във видео своите "братя и сестри" в Германия и Австрия да извършват нападения. Оттогава до сега в страната бяха извършени две атаки с ислямистки мотив.

През февруари 15-годишно момиче намушка полицай във врата с кухненски нож, като по-късно прокуратурата обяви, че нападението е вдъхновено от дейността на ИД.

Миналият септември 41-годишен иракчанин намушка и рани сериозно полицайка в Берлин, преди друг служител на реда да го застреля. По-късно стана ясно, че нападателят е лежал в затвор заради членуване в забранена ислямистка група и е обвинен в планиране на нападение в Берлин.
http://kanal3.bg
 


Сходни връзки

Мъж наръга четирима души на гара в Германия с викове "Аллах е велик" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди