изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:58 EEST
МАЛКИ СЛАВЕЙЧЕТА С НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛЕН РАДИОКОНКУРС    
КултураТалантливи деца от Добрич завоюваха награди от националния радиоконкурс  за изпълнители на песни на морска тематика "Обичам те, море" във Варна. Организатор на певческата надпревара е народно читалище „Васил Левски-1945” в партньорство с БНР - програма „Хоризонт”, и радио "Варна". Тази година участниците бяха над 100. На 8 май в Аулата на Икономическия университет се проведе концерт и награждаване на лауреатите.



Вокална група „Славейче” при ЦДГ №8 „Бодра смяна” с ръководител Стефка Димитрова участва с три песни в две категории – за вокални групи и за индивидуални изпълнители. Емоционалният градус на този концерт винаги е висок, тъй като изпълнителите научават каква награда получават на сцената, непосредствено преди да изпеят песента си. Децата от ВГ „Славейче” откриха тазгодишния концерт с песента „Мое море” със солист Александър Комитов и получиха първа награда в категорията вокални групи в първа възрастова група и много аплодисменти от публиката. Александър Комитов участва и като индивидуален изпълнител и спечели втора награда в първа възрастова група с песента на композитора Георги Джилянов „Водолаз”. Като индивидуален изпълнител се представи и Денислав Желев от вокалната група. Той спечели трета награда в първа възрастова група с популярната песен „Робинзон”. Участието на децата от  ВГ ”Славейче” и нейните солисти бе успешен дебют и незабравим спомен.
Незабравим спомен ще остане този конкурс и за Теодора Теодорова Велинова, на 6 години, от сдружение „Ръка за таланта” с вокален педагог Стефка Димитрова. За Теодора този конкурс също беше успешен дебют, защото тя спечели първа награда в първа възрастова група с песента „Мое море”.
В радиоконкурса "Обичам те, море" участва и вокална група "Сребърни звездички" при ОУ "Христо Ботев" с ръководител Цвета Димова. Тя завоюва първа награда във втора възрастова група. Децата изпълниха песента "Мое море".
Отличното представяне на нашите изпълнители отново доказа, както се изрази и един от организаторите на конкурса, че в Добрич растат много талантливи деца. НДТ


 


Сходни връзки

МАЛКИ СЛАВЕЙЧЕТА С НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛЕН РАДИОКОНКУРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди