изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:26 EEST
АТАНАС ЖЕЧЕВ Е НОВИЯТ СТАР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС В БАЛЧИК    
НовиниС 15 гласа "за" общинските съветници подкрепиха Атанас Жечев за техен председател на вчерашното извънредно заседание на Общинския съвет в Балчик, съобщи Балчик инфо парламент. До гласуването се стигна, след като по-рано те свалиха доверието си от досегашния лидер Виктор Лучиянов.

Миналия петък съветниците, чиито мандат изтече през есента на 2015 година, се събраха, за да подновят работата си. Повод за това бе решението на Върховния административен съд за анулиране резултатите от избора на нов Общински съвет през есента. По-късно в петък в деловодството на съвета е депозирано искане на осем избраници, които настояват за свикване на вчерашното извънредно заседание и свалянето от поста на председателя Виктор Лучиянов. По време на сесията Атанас Атанасов, който е сред подписалите се в петък, изтъкна, че мотивите за исканата оставка се коренят в липсата на отчетност за изразходваните представителни разходи на председателя от 2011 до 2015 г. От своя страна Лучиянов каза, че всички документи са публични и могат да бъдат одитирани.
По време на поисканото от ДПС тайно гласуване 12 съветници подкрепиха исканата оставка, 4 бяха против, а две бюлетини бяха невалидни.
Избраният председател бе лидер на местния парламент от есента до месец април, когато ВАС се произнесе за нелегитимността на избора през октомври 2015 г.
Атанас Жечев благодари за гласуваното доверие и каза, че задачата на сегашния ОбС е да обезпечи работата на администрацията. Посъветва колегите си да вземат разумни и отговорни решения, за да може общината да работи. Той определи мандата на настоящия ОбС като служебен. НДТ


 


Сходни връзки

АТАНАС ЖЕЧЕВ Е НОВИЯТ СТАР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди