изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:35 EEST
НОВО ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ СЪЗДАВАТ В ШАБЛА    
НовиниНа последното заседание на Общински съвет Шабла беше разгледана предложена актуализация на бюджета за настоящата година. Нововъведенията са основно в Инвестиционната програма на Общината, която е допълнена с няколко нови обекта. Предвижда се изграждането на две спирки по ул. „Равно поле“ в Шабла – до читалището и до бившата градска баня. Съветниците одобриха още отпускането на средства за подмяна на дограмата, като част от ремонта на кметството в Крапец, гласуваха и 15 000 лв. за работен проект за подобряване на енергийната ефективност на читалището в Дуранкулак.

Миналата седмица бяха приети и промени в Наредбата за организация и управление на общински пазар – Шабла. Това се наложи, тъй като на територията на общината функционират вече два пазара – този в града, а от 2015 г. – и в село Крапец. И двата са с помещения, предназначени за предлагане на риба и рибни продукти. Ето защо с цел регламентиране реда за продажбата на риба, както и за подмяна на някои остарели текстове Наредбата бе актуализирана.

Общинските съветници единодушно подкрепиха предложението за създаване на ново общинско предприятие. В приложената докладна записка новата структура бе защитена с довода, че съществуващото БКСТРО от създаването му през 2009 досега непрекъснато е разширявало дейността си и към момента – освен ремонти, услуги с тракторна техника, поддържане на гробищните паркове, охрана, почистване и озеленяване – са му възложени и редица несвойствени дейности. През 2016 г. общинската управа ще трябва да оперира с обекти за продажба на риба, с разширяващи се общински пазари, с организация и управление на новоизградените биваци. Все по-разнообразни стават услугите, предлагани от Зелен образователен център – Шабла и особено – на Големия остров край с. Дуранкулак. Изброените дейности са стопански и като такива могат да се осъществяват само от общинско предприятие с конкретна насоченост. Затова Общинска администрация възнамерява да обособи управлението на търговските и туристическите услуги във фирма „Шабла – ТОП (туризъм и общински пазари)“, като второстепенен разпоредител с бюджет към общината. В решението на Общинския съвет се поставя срок от един месец за изготвяне проект за правилник на новото предприятие, както и за бюджет за 2016 г.
Три имота частна общинска собственост ще бъдат обявени на публичен търг с тайно наддаване, решиха още съветниците. Имотите се намират на атрактивни места в района на село Крапец и са заложени в програмата за управление на имоти общинска собственост. Към тях вече има интерес от страна на инвеститори, а оценката им от лицензиран оценител е показала завишаване на стойността им на пазара на земята. Очаква се продажбата им да внесе в общинската хазна около 170 000 лв.
На последната сесия местните депутати се запознаха и редица отчетни документи: отчет за изпълнение на решения, свързани с кандидатстване по Европейски програми и изпълнение на вече течащи проекти, отчет на Концепция за интегриране на ромите 2014-2020 за периода 1.01.2015 – 30.03.2016 г., информация за дейността на Центъра за социална рехабилитация и интеграция, за дейността на пенсионерските клубове и изпълнение на дейностите на Зелен образователен център през 2015 г. Беше приета и Стратегия за развитие на социалните услуги в общината за периода 2016-2020 г. НДТ


 


Сходни връзки

НОВО ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ СЪЗДАВАТ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди