изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:25 EEST
Извършена е проверка по сигнала за масов мор на пчели в Балчишко    
НовиниПо подаден сигнал за мор в пчелин на територията на село Соколово, Балчишко, е била извършена проверка. Тя е включвала представители на Областна дирекция „Земеделие”, Българска агенция по безопасност на храните, МВР, д-р Г. Мартев – общински ветеринарен лекар, сертифициран оценител от Община Балчик. Присъствал е и кметът на село Соколово Минко Попов.


Сигналът е от собственика на един от десетте пчелина на територията на селото – на Димитър Станчев, който е и председател на общинското пчеларско дружество. Припомняме, че той, както и лидерът на браншовата организация неотдавна алармираха, че има масов мор на пчели в четири села от общината, че са загинали 3000 пчелни семейства, а нанесените щети са за милиони.
Проверката е показала, че в кошерите на Станчев няма 100% смъртност на пчелите, както той твърди, а намалението на пчелните семейства е 20-25 %. Освен това, няма сигнали от нито един от другите пчелари, които имат пчелини на територията на селото.
 „Нищо не можахме да установим, тъй като е минало време, а проби трябва да се вземат в рамките на 24 часа”, обясниха от ОД  „Земеделие”. Извършена е проверка само на пчелина на Станчев, тъй като сигнал е подаден само от него.

 


Сходни връзки

Извършена е проверка по сигнала за масов мор на пчели в Балчишко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди