изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:45 EEST
ТРАГИКОМЕДИИ: Радан Кънев забърка нови интриги - предложи Плевнелиев за президент, низвергна Петър Москов    
Политика Обединение в дясното пространство по повод издигането на Росен Плевнелиев за независим кандидат-президент беше поискано от ДСБ. Това стана ясно на пресконференция на централата на партията. "Ние смятаме, че президентската институция е основен гарант за геополитическата стабилност на България, за нейната външнополитическата ориентация, за отбранителната способност на армията и за защитата на правосъдието от политически намеси. Това е конституционната роля на българския президент", коментира председателят на ДСБ Радан Кънев.

На пресконференцията ДСБ на практика се отказа от политическото си доверие към здравния министър д-р Петър Москов. "За да избегнем всички спекулации с позиционирането ни в 43 НС, декларираме, че не бихме приели предложения за участие в изпълнителната власт. Напротив - обръщаме се към всички членове на ДСБ на ръководни политически позиции в изпълнителната власт да напуснат постовете си", се казва в официалната позиция на партията.

Плевнелиев отхвърли интригата на Радан Кънев

Президентът Росен Плевнелиев реагира срещу обявената днес подкрепа на ДСБ за неговата кандидатура за президент. Това той направи в официялно изявление, без да спомене името на партията - ДСБ, или на нейния лидер Радан Кънев.

Ето и изявлението, разпространено от прессекретарията на държавния глава:

Президентът Росен Плевнелиев е в последната година на един динамичен и пълноценен мандат. Той спечели изборите като кандидат на Политическа партия ГЕРБ. Държавният глава е поел ангажимент пред българския народ, че ще оповести своето решение дали ще се кандидатира за втори мандат в края на юни. Дотогава всяко твърдение отразява само позицията на своите автори, но не и тази на държавния глава. Разпространеното днес изявление на ръководството на една политическа партия не е съгласувано с него.

Президентът Плевнелиев от първия си ден в политиката е бил последователен гарант на евроатлантическата ориентация на България и това ще остане така и в бъдеще.
http://www.trud.bg
 


Сходни връзки

ТРАГИКОМЕДИИ: Радан Кънев забърка нови интриги - предложи Плевнелиев за президент, низвергна Петър Москов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди