изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 22:46 EEST
ПОВТОРНО НАБИРАТ ЗАЯВКИ ПО СХЕМА "ОБУЧЕНИЯ И ЗАЕТОСТ"    
НовиниАгенцията по заетостта стартира повторното набиране на заявки по схема "Обучения и заетост" за безработни лица на възраст над 29 години, съобщиха от Бюрото по труда. От 16 май всеки работодател /от реалния сектор и търговски дружества с общинско участие в капитала или чрез граждански дружества по Закона за задълженията и договорите /съгл. чл. 51, ал. 2 от Закона за общинската собственост/ може да заяви своите потребности за наемането на работници по схемата.

Схема "Обучения и заетост" се съфинансира от Европейския социален фонд на Европейския съюз по ОП"Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.
Тя ще се реализира на два етапа. В първия етап, който стартира на 16.05.2016 г., е осигурен бюджет от 30 млн. лв. за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години, регистрирани в бюрата по труда.    Средствата ще бъдат разпределени на квотен принцип между областите в страната до изчерпване на финансовия ресурс на база на следните критерии: Относителен дял на регистрираните безработни лица от целевата група в региона на съответната административна/териториална област спрямо общия брой регистрирани безработни лица от целевата група за страната – тежест 40%; Относителен дял на заявените потребности в съответната административна/териториална област към заявените потребности за страната – тежест 20%; Равнище на безработица за съответната административна/териториална област – тежест 40%.
В рамките на първия етап на схемата работодатели от реалния сектор и търговски дружества с общинско участие в капитала или чрез граждански дружества по Закона за задълженията и договорите /съгл. чл. 51, ал. 2 от Закона за общинската собственост/ще могат да подават само по електронен път (сканирани или електронно подписани) заявки (по образец) за участие от 16.05.2016 г. до 20.05.2016г. на електронни адреси на Областните Дирекции „Бюра по труда” .
Във втория етап на заявилите участие безработни /над 29 години/ ще бъде осигурена възможност за обучение и преквалификация, а след това и заетост.
Общата стойност на схемата "Обучения и заетост" за двата етапа е 81 млн. лв. НДТ


 


Сходни връзки

ПОВТОРНО НАБИРАТ ЗАЯВКИ ПО СХЕМА "ОБУЧЕНИЯ И ЗАЕТОСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди