изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:27 EEST
Окръжният съд в Добрич осъди на 2 години имам от Силистра, убил пешеходец в Карапелит    
НовиниОкръжният съд в Добрич призна турския гражданин Екрем Йозлер за виновен  в това, че е причинил смърт на пътя и избягал от местопроизшествието.


Йозлер, който е работи и преподава религия в Силистра към джамийското настоятелство ще лежи две години в затвора. Той се лишава от правото за управлява моторно превозно средство за срок от три години.
Съдът остави 48-годишния имам в ареста до влизане на присъдата в сила.
Присъдата и мярката за неотклонение могат да се обжалват пред  Апелативния съд във Варна.
Йозлер има разрешение за продължително пребиваване в България от Дирекцията по вероизповеданията. Той е гост имам и преподава религия към джамийското настоятелство в област Силистра.
На 17 февруари тази година в с. Карапелит, при управление на лек автомобил по непредпазливост причинил смъртта на Мариян  Чернаев и избягал от местопроизшествието.
Според обвинението,  Йозлер е причинил по непредпазливост смъртта на човек при ПТП и е избягал от местопрестъплението. Нещо повече. Свидетел на катастрофата, който е бил и спътник на обвиняемия в автомобила е разкрил пред следствените органи, че след сблъсъка Йозлер е видял тялото на ударения човек и е предприел активни действия, за да остане неразкрит. Умишлено изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на 112, изгасил светлините на автомобила, използвал обходен маршрут и подбуждал към лъжесвидетелстване спътника си. И този съд счита, че това са факти, които водят до извода, че при по-лека мярка за процесуална принуда напълно реална е опасността Йозлер отново да се укрие или да опита да осуети разследването по делото.
 


Сходни връзки

Окръжният съд в Добрич осъди на 2 години имам от Силистра, убил пешеходец в Карапелит | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди