изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:06 EEST
Официално: Зорница Русинова е новият социален министър    
Парламент Премиерът Бойко Борисов остава с трима вицепремиери, след като Ивайло Калфин подаде оставка. Това стана ясно току-що, след като Депутатите гласуваха със 135 гласа "за" структурни промени в правителството. "Против" бяха 68, а 8-ина се въздържаха.Зорница Русинова бе израна за министър на труда и социалната политика на мястото на Калфин. Тя бе подкрепена от 135 депутати от ГЕРБ, РБ, ПФ, БДЦ БДЦ И АБВ . 68 бяха "против", а 8 се въздържаха.


Кандидатурата на Русинова бе представена от вицепремиера Томислав Дончев. В пленарната зала са и повечето от министрите, включително самият Калфин. 

Новата социална министърка се закле тържествено пред депутатите.

Русинова беше назначена за зам.-министър на социалното министерство от 19 ноември 2014 г. Там тя отговаряше за европейските фондове и международните програми и проекти.

Тя е магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. Притежава магистърска степен по българска филология и английска филология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Зорница Русинова е заемала ръководни длъжности в Министерство на труда и социалната политика и в Министерство на държавната администрация и административната реформа в периода 2007 – 2012 година.

Притежава дългогодишен опит в управление на програми и проекти, натрупан в Програмата на ООН за развитие, Американската агенция за международно развитие и Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Заема поста заместник –министър на труда и социалната политика (март 2012 – март 2013г.), отговарящ за политиката на пазара на труда, международни отношения, трудовото и социалното право, доходите и демографски политики и международните и европейските програми за финансиране.

Под нейно ръководство са били Агенция по заетостта, Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 201", проект "Красива България".
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Официално: Зорница Русинова е новият социален министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди