изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:31 EEST
Възможности за подобряване на работната среда и качеството на работните места бяха представени в Община Балчик    
НовиниДнес екипът на Областен информационен център – Добрич, представи пред присъстващите в залата на Община Балчик, възможностите за кандидатстване по процедура „Добри и безопасни условия на труд“, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020.

В рамките на информационната среща, представители на местния бизнес от региона бяха запознати с основните и най-важни моменти от условията за кандидатстване по процедурата. Представени бяха основните цели на процедурата, нейният бюджет, допустими дейности и разходи, оценка на проектните предложения и начина на кандидатстване.
80 млн. лева е общият бюджет по настоящата процедура, като минималния размер на БФП за едно проектно предложение е 50 000 лева и съответно максималния такъв – 391 166 лева. Допустими кандидати по процедурата са микро, малки, средни и големи предприятия в ролята им на работодатели, които да са регистрирани съгласно реда на Търговския закон. Микро, малките и средни предприятия ще получат 100% финансиране, а големите предприятия следва да осигурят 20% от общата стойност на проекта.
Приоритетно ще бъдат насърчавани проекти, включващи дейности насочени към лица над 54 годишна възраст и/или лица с увреждания.
Осигуряване на организиран транспорт от работодателя от и до работното място за период до 12 месеца, както и осигуряването на социални придобивки за работещите включително ремонт и оборудване на места за отдих, хранене и почивка в предприятията, спортни съоръжения и други са част от допустимите дейности, които ще бъдат финансирани по процедурата.   
Всички кандидати следва да подадат своите проектни предложения до 14 юни 2016 г, 17:30 часа, чрез попълването на уеб базиран формуляр в ИСУН 2020.



В края на срещата дискутирани и обсъдени бяха въпроси свързани с изискуемите документи на етап кандидатстване, както и дейностите, попадащи в забранителния режим на Регламент (ЕС) №1407/2013 година, явяващи се недопустими за финансиране по процедурата.

ОИЦ – Добрич,  е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

Надежда Живкова


 


Сходни връзки

Възможности за подобряване на работната среда и качеството на работните места бяха представени в Община Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди