изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:13 EEST
ПРЕДСТАВИХА НОСИТЕЛИТЕ НА СТИПЕНДИЯ „ЙОРДАН ПАРУШЕВ“ ПРЕД ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ    
НовиниУчениците Васил Манев и Мутлухан Исаев са тазгодишните абитуриенти на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич, носители на стипендията на името на основателя на училището – Йордан Парушев.





Те гостуваха на Общинския съвет. Представи ги председателят му Иво Пенчев.
Васил Манев е завоювал 3-о място на националната олимпиада по немски език, лауреат на националната олимпиада по литература, сред създателите е на „Клуб дебати Добрич“, носител на наградата за литература на името на „Гео Милев“, участвал е в националната олимпиада по философия.
Мутлухан Исаев е спечелил 1-о място на национален кръг на „Национално състезание по Немски език към издателство Клет”, 1-ва награда на „Национално пролетно състезание по Физика”, два пъти е класиран на 5-о място на „Национално състезание по Математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки с чуждоезиков профил”, класиран за национален кръг на олимпиадата по Физика. Има успех 6.00 през всички години в гимназията.
През 2004 година Общински съвет - град Добрич учреди ученическа стипендия на името на дългогодишния директор на Езикова гимназия "Гео Милев" Йордан Парушев. Тя се връчва на ученик от 12 клас за изключителни постижения в учебната и творческа дейност, за принос в издигане на името на училището и града.
Йордан Парушев е един от родоначалниците на идеята за създаване на чуждоезиково училище в нашия град. От 1973 година до края на трудовия си път през 1990 г. Йордан Парушев като директор допринася за развитието на Езикова гимназия като предпочитано и елитно училище.
Общата сума на наградата тази година е 720 лв., като всеки от двамата ученици ще получи по 360 лв.
За първи път носителите на стипендията бяха отличени на заседание на Общинския съвет. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА НОСИТЕЛИТЕ НА СТИПЕНДИЯ „ЙОРДАН ПАРУШЕВ“ ПРЕД ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.49 секунди