изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:06 EEST
Граждани недоволстват от чакането с часове пред Спешното отделение в МБАЛ-Добрич    
НовиниОт лечебното заведение твърдят, че голяма част от пациентите на Спешно отделение не са за там


Добричлия алармира във Фейсбук, че с часове се чака пред Спешното отделение на болницата в Добрич. „..Изнервен медицински екип ..свръх натоварен ...с недостатъчно специалисти ! Унижени и отчаяни пациенти с различни спешни състояния ..Жестоко е , чака се с часове ...и след като те приемат , те пращат до аптеката да си купиш ( в случая ампула със серум против тетанус ) ..за вадене на кърлеж плащаш 15 лева ..да спреш на паркинга на болницата плащаш ...да влезеш през портала на болницата с неподвижен болен ..плащаш ...Няма очно отделение ..няма и лекар за спешни травматични очни проблеми ...” Потребителят на социалната мрежа е качил снимки, като на едната твърди, че на леглото чакащ пациент е починал и не е дочакал, а жена на количка е пред отделението в много тежко здравословно състояние.
НДТ потърси за коментар директора на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Трифон Йорданов, както и началникът на Спешно отделение д-р Бисер Ботев. И двама заявиха, че не са запознати за случай на починал пред Спешното пациент, докато чака.
„В отделението, наред с много тежките случаи, идват и много пациенти, които не са такива”, обясни д-р Йорданов. Посочи, че при една от неговите проверки, се оказало, че повече от половината пациенти в отделението били с оплаквания от над седмица. „Това не е безобразие. За съжаление, такава е ситуацията. Нашите граждани са свикнали да търсят медицинска помощ в крайно състояние. Отиват в Спешно отделение за случаи, които не са спешни. Над 50 % от оплакванията датират от 3-4-5 дни, но отиват в отделението, когато състоянието се влоши. Има и случаи на стари хора, които са изоставени от близките си. Когато те накрая отидат да ги видят, установяват, че са в тежко състояние и тогава бързат да ги заведат на лекар, като отново търсят Спешното отделение”, твърди д-р Йорданов. Миналата седмица пациент е починал на бариерата при влизане в болницата.
„Чакането не е причина отстрана на персонала на болницата. На година в Спешно отделение преглеждаме по над 45 000 пациенти или повече от половината от жителите на Добрич. Ние сме един от областните градове с най-голям процент на посещаемост на Спешно отделение. Гражданите все още не са научени, че първо трябва да търсят джипито си”, каза още директорът на МБАЛ – Добрич.
„Съжалявам, че хората чакат пред Спешно отделение. Проблемът е в това, че 80 процента от тях нямат работа там”, коментира началникът на отделението д-р Бисер Ботев. „Това го има само в Добрич и е от години, защото тук се обслужват всички пациенти, без да се връщат, без да се определя кой е спешен и кой не. Това го няма нито в Шумен, нито в Разград, нито в Силистра или Сливен. Там няма такъв наплив в Спешно отделение”, посочи д-р Ботев.
В Спешно отделение работят 2 или 3 екипа. Третият е детски, но чест няма лекари за него и се налага другите двама лекари да обслужват и възрастни и деца.


 


Сходни връзки

Граждани недоволстват от чакането с часове пред Спешното отделение в МБАЛ-Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди