изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:32 EEST
МБАЛ-Добрич подписа договор с РЗОК    
НовиниДоговор с Районната здравноосигурителна каса подписа днес „МБАЛ– Добрич“, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Трифон Йорданов.



Договорът с РЗОК е за 2016 г. и влиза в сила от 1 април. Като цяло се запазва рамката на договора, не се предвижда съкращаване на болнични легла.
Според новия договор, продължава дейността на отделението „Медицинска онкология“, за което имаше опасност да бъде закрито.
В отделението „Медицинска онкология“ се извършват химиотерапия и палеативни грижи. Месечно там на около 50 пациенти се извършва химиотерапия. От него обаче са зависими всички онкоболни от областта, тъй като в това отделение се изписват лекарства дори за домашно лечение, включително и обезболяващи, опиати, които никой друг лекар не може да предпише. Оттам минават всички със следоперативни намеси. Така че, запазването на отделението е в полза на всички пациенти с онкологични заболявания в област Добрич.
 


Сходни връзки

МБАЛ-Добрич подписа договор с РЗОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди