изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:25 EEST
Албена Инвест Холдинг АД ще се влее в Албена АД    
ТуризъмАлбена Инвест Холдинг АД (АИХ) да се влее в Албена АД. Това са решили ръководствата на двете компании на проведено на 31 май заседание, информират дружествата чрез Бюлетин Investor.bg.




На същия ден Управителният съвет на АИХ и Съветът на директорите на Албена са подписали и договор за преобразуването.
В съобщението се посочва, че компаниите ще внесат документите в Комисията за финансов надзор. Те трябва да бъдат одобрени от регулатора преди да бъдат свикани общи събрания на акционерите, които също да дадат съгласие за вливането.
При всички положения това няма да се случи нито на общото събрание на АИХ, свикано за 3 юни, нито на това на Албена АД, насрочено за 4 юни в курортния комплекс. Първо, защото решението на ръководствата са от 31 май, и второ, защото е късно да се вмъкват нови точки в дневния ред на вече свиканите събрания – право, което имат акционери с поне 5% от капитала на дружеството и то поне 15 дни преди датата на срещата на акционерите.
Фокусът на тези събрания е насочен към предложените дивиденти от 0,1 лв. и 0,45 лв. от печалбата на АИХ и Албена за 2015 г., съответно.
АИХ е дъщерно на Албена АД, в което компанията майка до скоро държеше 7,39% от капитала, но продаде дела си на Телекомплект Инвест АД.
През първото тримесечие на 2016 г. АИХ отчете 29,4% годишен спад на консолидираната загуба до 113 хил. лв. и неконсолидирана такава за 64 хил. лв.
Албена АД приключи тримесечието с ръст на консолидираната загуба от 12,2% на годишна база до 7,27 млн. лв. На индивидуална основа загубата е в размер на 5,17 млн. лв., като на практика е без промяна спрямо изгубеното през първото тримесечие на 2015 г.
23 минути след началото на търговията на БФБ в четвъртък сделки с книжа на Албена АД все още няма. За сметка на това АИХ до момента е лидер по оборот с 21,3 хил. лв., по брой сключени сделки с 35 трансакции и по поскъпване на акциите с 10,5% до 7,399 лв. за брой. Цената е най-високата от 2007 г. насам.
 


Сходни връзки

Албена Инвест Холдинг АД ще се влее в Албена АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди