изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:31 EEST
БЛОКОВЕТЕ „ДЕТЕЛИНА“ И „ХАН ТЕРВЕЛ“ ИМАТ ИЗБРАНИ СТОИТЕЛНИ ФИРМИ ЗА САНИРАНЕ    
НовиниС решение на Кмета на Община Тервел от 6 юни приключи избора на строителни фирми, които трябва да санират блоковете „Детелина“ и „Хан Тервел“ в гр.Тервел.


Това са последните два от общо шестте блока в града, които отговарят на изискванията на националната програма за енетргийна ефективност на многофамилни жилищни сгради , действали до края на 2015-та година. В този срок шестте отговарящи блока подготвиха документите си и получиха договори за финансиране по програмата. Шест месеца бяха необходими за подготвителните дейности за последната двойка блокове – обществени поръчки и обследвания.Днес приключи избора и на строителните фирми. Те са две дружества със седалища в гр.Добрич. Блок“Детелина“ ще бъде изпълнен от „КОСТОФФ“ ЕООД, а блок „Хан Тервел“ – от „ЕКОСТРОЙ“ АД.
Блок „Детелина“ има разгъната застроена площ от 2 634 кв.м., разпределена в два входа, всеки на по шест етажа.Апартаментите са общо 36 броя.Спечелилата оферта на „КОСТОФФ“ ЕООД е за 258 709,59 лв. без ДДС. Сумата е за проектиране, строителство и авторски надзор.
Блок „Хан Тервел“ има разгъната застроена площ от 3 670 кв.м., разпределена в три входа, всеки на по пет етажа.Апартаментите са общо 45 броя.Спечелилата оферта на „ЕКОСТРОЙ“ АД е за 461 759,40 лв., които ще бъдат разходвани за проектиране, строителство и авторски надзор.
Междувременно, на 4 юни започнаха дейностите по изработване на проекта на блок „Иглика“.Всички собственици в съботния ден осигуриха достъп до апартаментите си за огледи и измервания и заявиха желанията си за остъкляване на терасите .Преобладаващата част от живущите избраха терасите им да бъдат остъклени.Цветовото оформление на фасадите, както и разпределението на остъклените части ще бъде съгласувано със собствениците.
На 6 юни Общината организира работна среща и с изпълнителите на блок  „Прогрес“.
За двата блока „Иглика и „Прогрес“ процедурата за избор на изпълнител приключи на 14 –ти май.
 


Сходни връзки

БЛОКОВЕТЕ „ДЕТЕЛИНА“ И „ХАН ТЕРВЕЛ“ ИМАТ ИЗБРАНИ СТОИТЕЛНИ ФИРМИ ЗА САНИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди