изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:15 EEST
БФС: ЦСКА се завръща в А група    
СпортБФС в лицето на заместник-изпълнителния директор на централата Павел Колев обяви, че новият ЦСКА, преобрузаван от Чавдар и Литекс, се очаква да бъде допуснат в „А“ група. Това стана след срещата днес за формата на новата „А“ група.

„Участниците в А група са 9 клуба, участвали миналия сезон в А група, сред които е и Монтана. Освен това Дунав, Локо ГО, Верея, Нефтохимик и и Литекс – това са 14-те отбора в Първа лига. Отборите от Б група ще бъдат допълнително лицензирани. Някои от критериите, като осветление са заложени в Наредбата, в момента се обработват документите. Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион "Васил Левски". Разчитаме, че всички ще започнат на качествени терени, като ремонтите на някои места са започнали“, сподели Павел Колев.

По-рано днес силният човек в ЦСКА Гриша Ганчев имаше среща с основните фракции привърженици на клуба. Той не е бил подкрепен в намеренията си единствено от "Офанзива".

„Искаме да ви информираме, че днес се проведе среща между господата Гриша Ганчев, Юлиан Инджов, Емил Димитров, Пламен Марков, Димитър Пенев, Христо Янев, Аспарух Никодимов и Александър Манов с представители на организираните и неорганизираните фенове на ЦСКА”, съобщи сайтът на ЦСКА. „На срещата огромното мнозинство от организирани и неорганизирани привърженици на нашия любим отбор изрази своята подкрепа към плановете на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов за възраждане на футболен клуб ЦСКА”, се твърди още.

Официално новият формат на "А" група ще бъде с 14 отбора, а наименованието на първенството ще е Първа професионална лига. След изиграването на 26 кръга първенството се разделя на първа шестица и втора осмица.

Първата шестица в още 10 мача определя шампиона и участниците в евротурнирите. Втората осмица се разделя на две групи, като в едната влизат 7-ият, 9-ият, 11-ият и 13-ият в класирането, а останалите ще са в другата. След това те играят по 6 мача и започват плейофи.

Първите два от всяка група определят след 1/2-финали и финал отбора, който играе в един мач за място в Лига Европа с последния от тези, които имат право на участие в турнира.

Третият и четвъртият от групите пък ще определят изпадащите и тези, които ще отидат на бараж. Новият формат ще има един изпадащ и два баража срещу втория и третия от "Б" група.

В новата Лига участие ще вземат сЛевски, Лудогорец, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Берое, Славия, Черно море, Монтана, Пирин, Дунав (Русе), Верея, Локомотив (Горна Оряховица), Нефтохимик и ПФК ЦСКА-1948 АД, който е прекръстеният Чавдар (Етрополе), закупил впоследствие Литекс.

Втората лига ще бъде съставена от 16 отбора, един ще влиза, други два ще играят баражи. Един от А група ще изпада. Участниците в А група са 9-те клуба, участвали миналия сезон в А група, сред които е и Монтана. Останалите са Лудогорец, Левски, Берое, Славия, Ботев, Локомотив Пд, Пирин, Черно море. Освен това - от Б група идват Дунав, Локо ГО, Верея, Нефтохимик и Литекс, който е преименуван на ЦСКА.

Много важно решение са взели клубовете – на три месеца ще има комисия, която ще следи за качеството на терените. Ако не е качествен, ще трябва да се търси нов терен.

ПФК ЦСКА АД няма как да играе в Б група на този етап, защото не отговаря на условията. Но до края на месеца може да се случи и това и тогава да има прецедент - да има два ЦСКА в професионалния футбол.

Досегашният президент на Литекс Данаил Ганчев стоеше зад табелка с името Литекс на срещата. Той каза, че табелката е била сгрешена от организаторите, защото Литекс вече не съществува и ще се казва ЦСКА.

Изпълкомът ще заседава следващата седмица, той трябва да узакони решенията. Суспендират се всички решения, които действаха до момента, пише се нова Наредба.

Няма да има мач за Суперкупата на България.  https://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

БФС: ЦСКА се завръща в А група | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди