изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:23 EEST
МЕЧЕШКА СВАТБА СТЯГАТ В ЗООПАРКА    
НовиниСватба между мецаната с швейцарски произход Берна и избраника на сърцето й Костадин стягат в Центъра за защита на природата и животните в Добрич.



Най-вероятно, това ще стане в края на месеца, след пристигането тук на екип от Швейцария, съобщи директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова.
На 21 юни в Добрич ще пристигнат Юрг Хадорн – съпрезидент на сдружението "ПроЗоо Добрич" и Томас Цурбухен от зоопарка в Берн, откъдето е Берна. Ако те дадат благословията си, мечешката сватба ще се случи на 26 или 27 юни
Берна се "влюби" в Костадин, който пристигна миналата година от зоологическата градина в Плевен. Експертите от Швейцария д-р Долф Бурки и Юрг Хадорн - съпрезиденти на сдружението "ПроЗоо Добрич", които през лятото посетиха зоопарка, намериха, че Костадин е все още стресиран. Затова чуждестранните специалисти препоръчаха приятелите да заживеят заедно едва тази година, след като се пробудят от зимния сън. За разлика от Берна, която поспа няколко месеца през зимата, Коцето така и не изпадна в летаргия, а само стана по-ленив.
Мечешкият дом в Добрич се шири в двор от няколко декара, в който има и басейн. НДТ
 


Сходни връзки

МЕЧЕШКА СВАТБА СТЯГАТ В ЗООПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди