изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:25 EEST
АМЕРИКАНЦИ ИНВЕСТИРАХА 5 МЛН. ЛЕВА В НОВА ДЕСТИЛЕРИЯ В ДОБРИЧ    
ИкономикаДестилерията е най-голямата в североизточна България и една от трите най-големи в България


На 15 юни Есетере България ЕООД открива в Добрич новата си дестилерия за етерични масла с лабораторно-изследователски център, съобщи кметът Йордан Йорданов. Кметът поясни, че „Есетере България“ ЕООД са подали документи в края на ноември- началото на декември миналата година, след разговори с него, за строежа на въпросната дестилерия. Администрацията се справи на високо ниво за много кратки периоди бяха издадени абсолютно всички документи, включително и строителни разрешения, посочи Йорданов.
„Надявам се, фермерите в региона, които произвеждат лавандула, маточина идруг вид растения, от които се произвеждат етерични масла,  да усетят разликата в отношението  към тях“, каза кметът.
С подкрепата и помощта на г-н Йорданов, кмет на Добрич, манифактурното производство ще стартира навреме, за да участва в тазгодишната лавандулова кампания, посочват от Есетере България ЕООД.
Въпреки че компанията майка dōTERRA е базирана в САЩ, Есетере е изцяло българска фирма, създадена и управлявана от българи.
Екипът ѝ е изграден от експерти - мениджъри, инженери, технолози-дестилатори и фермери. Заедно с безупречните умения, свързани с промишлеността, екипът на Есетере се характеризира и със споделената отговорност с цел положително въздействие върху общността, в която работи.
Само за една година, Есетере донесе нови инвестиции в района (близо 5 милиона лева), над 60 нови работни места във върховия сезон и си партнира с близо 70 местни фермери в отглеждането и дестилирането на техните етерично-маслени култури.
Есетере предложи на селскостопанските производители не само шанс да увеличат доходите си чрез производството на култури с по-висока стойност, но и желае да наложи практика на своевременни плащания, дългосрочно справедливо ценообразуване, техническа подкрепа при прибиране на реколтата и обмен на технологични знания.
Есетере също така си партнира със Социалната чайна - предприемачески проект на организация базирана във Варна, която предлага работни места и менторски програми на младежи от държавни институции, от проблемна социална и/или семейна среда. НДТ
 


Сходни връзки

АМЕРИКАНЦИ ИНВЕСТИРАХА 5 МЛН. ЛЕВА В НОВА ДЕСТИЛЕРИЯ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди