изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:21 EEST
ФРЕНСКИЯТ ПОСЛАНИК ГОСТУВА НА ЕГ „ГЕО МИЛЕВ“    
НовиниПосланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан гостува днес в Езикова гимназия „Гео Милев“.


Той бе посрещнат от директора на учебното заведение Милена Иванова. След това се срещна и разговаря с преподавателите по френски език и учениците от френските паралелки.
Посланикът сподели, че това е второто му посещение в Добрич. При първото е имал среща с тогавашния кмет Детелина Николова и е посетил музея в града. Тогава не е имал възможност да посети гимназията, в която има паралелки с изучаване на френски език. Затова в края на мандата си е решил да го стори.
На срещата с учениците Ксавие Лапер дьо Кабан искаше да знае какво ги е накарало да решат да учат френски език. Той още веднъж потвърди, че езикът е много разпространен и обясни на децата, че в България има университети, които предлагат изучаване на различни  дисциплини и на френски език, което ще им позволи да съхранят знанията си, докато следват. А, и по този начин ще могат да останат н Родината си. За госта бе интересно дали сред учениците от френските паралелки има такива, които са живели във Франция, както и дали са посещавали страната. 
След посещението си в ЕГ „Гео Милев“ посланикът заминава за Варна.

 


Сходни връзки

ФРЕНСКИЯТ ПОСЛАНИК ГОСТУВА НА ЕГ „ГЕО МИЛЕВ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди