изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:42 EEST
ОТНОВО ОБС ЩЕ РАЗГЛЕДА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ПРОМЯНАТА В ИМЕНАТА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ    
НовиниСлед като областният управител Детелина Николова върна решението на Общинския съвет на Добрич от предходната сесия за промяна в наименованията на детските градина, то отново влиза на дневен ред.


Припомняме, че през май общинските съветници дадоха съгласие за промяна на наименованията на целодневните детски градини на територията на Общината предвид промените, които предвижда Новият Закон за предучилищното и училищно образование. Така те вече няма да се наричат целодневни детски градини, а само детски градини.
Мотивът на областния управител да върне решението бе, че Законът, който предвижда тази промяна в наименованията, все още не е влязъл в сила. Това ще стане на 1 август. Считано от тази дата, целодневните детски градини следва да се именуват детски градини.
Затова новото предложение е Общинският съвет да посочи в решението си, че дава съгласие за промяна на наименованията на целодневните детски градини на територията на Община град Добрич, след влизане в сила на Закона за предучилищното и училищното образование“. НДТ



 


Сходни връзки

ОТНОВО ОБС ЩЕ РАЗГЛЕДА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ПРОМЯНАТА В ИМЕНАТА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди