изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:20 EEST
УЧАСТЪК ОТ СТАРАТА ДАМБАТА МЕЖДУ АЛБЕНА И БАЛЧИК Е РАЗРУШЕН И ОПАСЕН    
НовиниУчастъкът от старата дамба – от курорта Албена до връзката с новата част /пътна връзка „Момчилово дере”/  е напълно разрушен на много места от морските вълни, напълно прекъснат е от съвременен свлачищен процес в района на вилна зона „Фиш фиш”, непроходим и опасен е за използване като връзка от курорта „Албена” до Балчик.




Това става ясно от отговор на зам.-министър Николай Нанков във връзка с отправен чрез областния управител Детелина Николова сигнал от граждани и гости на Балчик. Той е за осигуряване на безпрепятствен достъп на автомобили до крайбрежната алея и преминаването им в участъка от хотел „Реджина Мария” до курорта Албена в интервала от 30 август до 30 април на годината.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството е изискало експертно становище от „Геозащита” – Варна, което е проектант на брегоукрепителното съоръжение дамба Албена-Балчик, и е дружество, което осъществява мониторинг върху абразионните процеси по българското Черноморие.
Според становището на „Геозащита” – Варна, съоръжението представлява брегоукрепително и брегозащитно хидротехническо съоръжение за предпазване от вредното въздействие на водите. То не е проектирано да изпълнява функции на път за преминаване на моторни превозни средства. Бетоновата настилка върху короната на съоръжението, определяна като крайбрежна алея представлява неармирана запечатка на ядрото от скални блокове и взривена скална маса, която не е оразмерена на подвижни  товари от моторни превозни средства, се казва още в отговора на зам.-министъра. НДТ
 


Сходни връзки

УЧАСТЪК ОТ СТАРАТА ДАМБАТА МЕЖДУ АЛБЕНА И БАЛЧИК Е РАЗРУШЕН И ОПАСЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди