изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:55 EEST
Жители на осем села излязоха на протест заради непроходим път    
НовиниЖители на осем села от Община Добричка излязоха днес на протестен митинг с настояване за цялостна рехабилитация на републиканския път III-7105, който свързва селата Лясково и Козлодуйци.




Жителите на селата Житница, Тянево, Лясково, Камен, Черна, Кръгулево, Пчелник и Козлодуйци, категорично настояват да се пристъпи към цялостна рехабилитация на републиканския път.
„Този пътен участък е в особено лошо състояние и е трудно проходим, но поради липса на друга пътна връзка с областния център, сме принудени да го използваме ежедневно. По този път се извозват ученици до учебните заведения, предоставят се социални услуги в общността. Пътят се използва за обществен превоз на пътници, както и от фирми, които снабдяват населението със стоки и услуги. Представителите на всички тези фирми заплашват, че ще прекратят предоставянето на стоки и услуги в нашия район, ако не се ремонтира пътят“, се посочва в декларацията им.
Те са направили и подписка, подкрепена досега от 581 жители на засегнатите населени места. Представиха и декларация до министъра на регионалното развитие и благоустройството до председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ и областния управител. Според протестиращите, окаяното състояние на пътя обрича и предстоящото прибиране на реколтата и нейната реализация. Около 75 000 декара е земеделската земя, чиято продукция зависи от състоянието на този път.
Моментното състояние на пътя е отчайващо. Затова хората днес протестират и ние сме дошли да ги подкрепим. Не може държавата да бъде майка за едни и мащеха за други. Не може в Силистренска област всички пътища да са реновирани, а в Добричка област състоянието на пътищата да бъде такова, заяви зам.-кметът на Община Добричка Дико Иванов. Той и колегата му Иван Иванов бяха сред протестиращите за да ги подкрепят.
 „Хората настояват да бъде спешно извършен ремонтът на участъка от Козлодуйци до Лясково, защото в момента пътят е непроходим. По неофициални разчети възстановяването на проходимостта ще струва между 300 и 400 хиляди лева. Тъжно е при ежедневно декларирани успехи, да няма 400 000 лева да се оправи този път“, каца още той. Става въпрос за отсечка от 6,5–7 км, чийто собственик е държавата в лицето на АПИ. „Имаме късмет, че сме в края на учебната година. Главният секретар на областната управа Румен Русев съобщи пред протестиращите, че исканията им ще бъдат разгледани и предадени на съответните институции.
Жителите на засегнатите от проблема села са твърдо решени да отстояват интересите си. Те дават един месец на институциите след което заявиха, че ще блокират пътя за Варна.
 


Сходни връзки

Жители на осем села излязоха на протест заради непроходим път | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди