изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:47 EEST
„ДОБРИЧ МЕЗИ“ ЩЕ ДАРИ СРЕДСТВА ЗА ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦАТА    
Новини1000 подаръка, 100 литра безплатна бира, 400 кебапчета и 60 см сръбска плескавица очакват добричлии на “Добрич Мези”



Като един различен, нов, модерен фестивал определи кметът Йордан Йорданов първия по рода си фестивал “Добрич Мези“, който се организира от Фондация „Румънеца и Енчев“, музикална компания „Селект Мюзик Медиа“, съвместно с община Добрич. Той ще се проведе в градския парк на Добрич, а намеренията ни са с годините да развием този вид дейност, особено в парка, където хората могат да се разхождат и да получат нужното разнообразие, от което градът ни има нужда“, сподели кметът Йордан Йорданов.
Незабравимо четиридневно изживяване за малки и големи жители и гости на Добрич обещават от 23 до 26 юни организаторите на фестивала на балканската култура и кулинария “Добрич Мези”.
„Това е нов тип проект, нова визия за комбинация между различни видове събития. Фестивалът е музикално, спортно и кулинарно събитие в едно. Той е изцяло обърнат към семействата. Огромно количество забавления, различни турнири, награди са съчетани в едно хомогенно цяло, което има за цел да забавлява по един нов, усмихнат, здравословен и природосъобразен начин, сподели Георги Енчев. Той допълни, че това, което се прави на фестивала цели да се провокират децата, а и целите семейства, да спортуват.
Фестивалите в различните гардове събират не по-малко от 40 000 души. В София тази година са били 70 000, което е с 20 000 повече спрямо миналата година.Дори има семейство от Бургас, което посещава всички издания на феста в цялата страна.- Очаква се за „Добирч Мези“ да дойдат и посетители от Варна.
Програмата е разделена на четири фестивални дни. Ние се опитваме да предложим целодневно забавление в паркова среда. Има хора, които буквално живеят на фестивала. Започва от 10 часа и продължава до края на деня, като на всеки кръгъл час нещо се случва.
Спорт, музика и вкусна храна, ежедневно безплатно забавление и най-добрите майстори на грила от Сърбия, Турция и Гърция обещават балканско кулинарно пътешествие. Над 200 участници ще се включат в целодневната музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, детски работилници, танцови уъркшопи,  семейна щафета, минифутбол, стрийтбол и волейбол за деца, лунапарк и за първи път в България - бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот. Организаторите обещават мащабни тематични балкански концерти с имена като: Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев, гостите от Сърбия – музикалната легенда Бобан Здравкович и Трубачи “Цариброд”, също и “Отборът на сърцето”, в състав: група „СкандаУ“, Лео, Играта, Спенс, Кристо.
Фестът гарантира много спорт, музика и вкусна храна, ежедневно безплатно забавление, целодневна музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, детски работилници, тематични танцови уъркшопи,  семейна щафета, минифутбол, лунапарк и за първи път в България - бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот, са само част от целодневните безплатни атракции на фестивала.
Ежедневните турнири по табла и белот имат за цел да наградят най-добрите играчи в Добрич. Детската спортна академия ще даде старт на състезания по стрелба с лък, футбол, баскетбол, ще има надпревара с велосипеди и тротинетки.
За по-темпераментната част от посетителите организаторите са предвидили танцов уъркшоп всеки ден от 15 часа с обучения по български и балкански фолклор. Очаква се Добрич да надмине Варна, където е имало 100-метрово хоро.
Ежедневните безплатни концерти ще стартират всеки ден от 17 ч. до 20 часа под надслов – „Най-доброто от Добрич“, където ще се представят изпълнители, вокални и танцови състави от града.
Сръбските майстори на скарата ще учат децата да правят плескавица. Майсторят 60-сантиметрова пескавица, която се подарява безплатно. Ще има конски и биволски суджук. Състезание по надяждане с кебапчета за две минути ще има всеки ден, в което ще бъдат изядени  400 безплатни кебапчета и ще има награда от 100 лв.
В петък кулинарни умения ще премерят кметът на Добрич Йордан Йорданов и бившият кмет на Каварна, кметълът Цонко Цонев. Добричкият градоначалник не разкри какво ще приготви, само сподели, че ще е по рецепта на баба му.
 Мащабни тематични балкански концерти с участието на Гъмзата, Нели Петкова, Румънеца и Енчев, музикалната легенда Бобан Здравкович, гръцката звезда Андреас , Скандал, Играта, Кристо, Спенс ще изкушат добричлии по време на феста.
За най-верните запалянковци ще има и огромен кино екран с размери 8 м х 6 м, който ще излъчва мачовете от Европейското първенство по футбол на живо всяка вечер.
Всички средства от благотворителните инициативи по време на Фестивала на балканската култура и кулинария - "Добрич Мези", ще бъдат предоставени за купуване на консумативи за детското отделение в болницата в Добрич, съобщи кметът Йордан Йорданов на пресконференция. Звезден футболен мач между отбор на общината и състав с участието на Кристо, Спенс, Скандау, Румънеца и Енчев и други шоумени също ще събира средства за малките пациенти.



 


Сходни връзки

„ДОБРИЧ МЕЗИ“ ЩЕ ДАРИ СРЕДСТВА ЗА ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди