изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:18 EEST
Депутатите от областта декларираха имуществото си    
НовиниСметната палата публикува ежегодните имуществени декларации и уведомленията на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, за придобитото имущество, получените доходи, дадените обезпечения и направените разходи през предходната 2015 г., подадени в законовия срок – до 30 април 2016 г. Публикувани са и встъпителните и финалните декларации, подадени до 20.06.2016 г.



Публикацията съдържа имуществени декларации и уведомления на 7 000 лица. Лицата подават уведомления, когато нямат промяна в доходите и имотите си през предходната година – в случая 2015 г. Общо 59 лица не са подали или не са подали в срок имуществени декларации или уведомления. От тях 26 са лица - членове на ръководни и контролни органи на политически партии, 14 са съдии, 7 са прокурори, останалите са от други категории задължени лица.
В случаите на неподаване на декларация от лицата, попадащи в обхвата на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите - за предприемане на действия по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".  Резултатите от извършените последващи ревизии от Националната агенция за приходите се публикуват на интернет – страницата на Сметната палата в раздел „Публичност на имуществото” - Резултати от НАП.
Лице, задължено по закона, което не подаде декларация в законоустановения срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 1500 лв. При повторно нарушение глобата е в размер от 2500 до 5000 лв.
В 6-месечен срок Сметната палата ще извърши проверка за достоверността на декларираните факти в декларациите, като ги съпоставя с данни, подлежащи на вписване, обявяване или удостоверяване пред държавните и общинските органи, органите на съдебната власт и други институции, и ще огласи заключенията за несъответствие.
Депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов е декларирал банков влог от 8000 лева, както и доходи от наем – 13 373 на негово име, и 10 625 – на съпругата му. Живко Мартинов от ГЕРБ посочва спестени 50 000 лева от заплати.
През миналата година народният представител от АБВ Иван Станков е закупил със средства от заплатата си ½ част от лек автомобил „Мерцедес Е320” на цена 13 000 лева, както и ½ част от „Опел Вектра” за 4 000 лева. Прехвърлил е безвъзмездно ½ част от „Форд Фиеста”,  а възмездно за 5000 лева ½ от „Сузуки Витара”. Депутатът декларира свой влог за 14 000 лева, спестени от заплата, а съпругата му – 12 000 лева, също от месечни възнаграждения.
Народният представител от ГЕРБ Румен Иванов е декларирал налични средства от 30 000 лева, спестени от заплати и рента. 
От спестявания народният представител от ДПС Рушен Риза има 20 000 лева. Той има и договор за лизинг на лек автомобил за 31 120 лева.
През миналата година депутатът от БСП Светла Бъчварова, е придобила поземлен имот ведно с двуетажна масивна сграда за сезонно ползване в община Самоков с площ 740 кв. м  като дарение.  От друга стопанска дейност тя е получила 2126 лева.

 


Сходни връзки

Депутатите от областта декларираха имуществото си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди