изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:34 EEST
От новородени до 80-годишни на „Добрич Мези“    
НовиниФестивалът в Добрич е най-емоционален от всички градове, твърди организаторът му Георги Енчев


„По време на фестивала „Добрич Мези“ видях млад, красив, усмихнат и енергичен Добрич. Пълна противоположност на това, за което ни подготвяха „злите езици“, които твърдяха, че Добрич бил безлюден, имало само пенсионери. Нищо подобно. Да не казвам, че е по-емоционален и по-истински от Велико Търново, Стара Загора, дори и от Варна. Поне еуфорията, която витае във въздуха вечер по време на големите концерти. Не мога да я сравня. Вижда ми се най-силното „Мези“ от всички градове. Поне като емоция. Статистиката не е толкова важна, но това е най-емоционалният фестивал от всички, които сме правили досега“ – това каза пред Topnovini.bg Георги Енчев – половинката от дуета Румънеца и Енчев, който е основният организатор на четиридневния фестивал на балканската култура и кулинария - "Добрич Мези"
Според него, на ден поне десет хиляди души преминават през фестивала. В събота дори са били над 12-13 хиляди. „Имаше хора, докъдето ти стига погледа –наляво, надясно. Само по дърветата нямаше. Всички усмихнати. Няколко стотин телефона снимат, хората пеят. Супер съм впечатлен. Обикновено в малките градове я няма тази реакция, когато излезе артист на сцената, да бъде аплодиран. Но, Добрич изобщо не влиза в тази категория“, каза още рап изпълнителят.
На фестивала имаше от новородени до 80-годишни посетители. По-възрастните са най-активни в турнирите по белот и табла. Има и огромно количество спортуващи деца – с колелета, тротинетки, ролери. „Това е прекрасно, защото една от големите ценности на фестивала е да провокираме децата да спортуват“, каза Енчев. Състезанията по стрийтбол всяка вечер се превръщат в истински празник на баскетбола.


 


Сходни връзки

От новородени до 80-годишни на „Добрич Мези“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди