изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:12 EEST
Швейцарци кумуваха на мечешка сватба в зоопарка    
НовиниМечешка сватба бе вдигната вчера в Центъра за защита на природата и животните в Добри.


Мецаната с швейцарски произход Берна и избраника на сърцето й Костадин след близо една година чакане вече са двойка. Те бяха пуснати един при друг в присъствието на швейцарски специалисти от сдружението "ПроЗоо Добрич" и от зоопарка в Берн, откъдето е Берна.
Мечешката сватба се случи след тяхната благословия и под зоркия им поглед.
Бе решено Костадин да бъде пуснат в мечешкия дом на Берна, за да е тя по-спокойна при първата им среща. Той обаче не посмя да премине през двойните врати. Затова се наложи мецаната да отиде при него.
Въпреки притесненията на екипа на зоопарка и на швейцарските експерти, двете мечки много бързо намериха общ език и започнаха заедно да обикалят владенията си, да играят, а малко по-късно вече се отдадоха и на ласки.
Берна се "влюби" в Костадин, който пристигна миналата година от зоологическата градина в Плевен. Експертите от Швейцария д-р Долф Бурки и Юрг Хадорн - съпрезиденти на сдружението "ПроЗоо Добрич", които през лятото посетиха зоопарка, намериха, че Костадин е все още стресиран. Затова чуждестранните специалисти препоръчаха приятелите да заживеят заедно едва тази година, след като се пробудят от зимния сън. За разлика от Берна, която поспа няколко месеца през зимата, Коцето така и не изпадна в летаргия, а само стана по-ленив.
Мечешкият дом в Добрич се шири в двор от няколко декара, в който има и басейн.

 


Сходни връзки

Швейцарци кумуваха на мечешка сватба в зоопарка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди