изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:18 EEST
РУСКИ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ РАЗУЧИЛ „СЕДНАЛО Е ДЖОРЕ ДОС“ ЗА КОНЦЕРТ У НАС    
НовиниФолклорният ансамбъл "Вечерка" от Русия, който е с 30-годишна история, е разучил специално за посещението си у нас популярната българска народна песен „Седнало е Джоре дос“, съобщи на пресконференция ръководителят на формацията Олга Кузменко.



Концертът на „Вечерка“ е в рамките на започващите днес Дни на руската култура в Добрич. От 18.30 ч. днес на площад „Свобода“ образци на руския танцов и песенен фолклор ще представят руските ансамбли „Кирилица“, „Фантазия“ и „Вечерка“.
„Вечерка“ е подготвил за турнето си в България и български народен танц. С микс от български хора ще се представи на откритата сцена и ансамбъл „Фантазия“, който миналата година също участва в Дните на руската култура в града. Сега той идва с напълно нов репертоар. Ще представи също руски фолклор, а също и класически, съвременни танци, както и степ.
За ансамбъл „Кирилица“ това е първото от десет години гостуване в България. Младежите ще представят красотата на руското изкуство.
Дни на руската култура се провеждат в Добрич за четвърта година. Те винаги идват с нова програма, но спазват и традицията на доброжелателност - посрещат ни хора, които се радват да ни видят, заяви пред журналисти Андрей Галкин, президент на Сдружението за приятелство и сътрудничество с балканските държави.
Неправителствената организация заедно с община Добрич и международната обществена организация "Изкуство без граници" са инициатори на форума.
Сред изненадите тази вечер е и дефиле на модели на трима московски дизайнери. В ролята на модели ще бъдат изпълнители от фолклорните ансамбли.
В рамките на Дните на руската култура в Добрич се открива и изложба, под наслов "Славянски мост". Тя представя творби на художници от руската класическа школа, гоблени, керамични пластики и други произведения на приложното изкуство.
Дните на руската култура са част от програмата на Деветата среща на побратимените градове от България и Русия, която се открива в Добрич на 28 юни.

 


Сходни връзки

РУСКИ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ РАЗУЧИЛ „СЕДНАЛО Е ДЖОРЕ ДОС“ ЗА КОНЦЕРТ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди