изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:58 EEST
УПРАВЛЕНСКИ ИДИОТИЗЪМ: Министър Русинова спира надбавките за деца на работещи родители!    
НовиниДнес /28.06.2016/министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова обяви във Враца, че паричните помощи за деца или така наречените детски надбавки ще останат за най-нуждаещите се, а работещите родители ще бъдат стимулирани по други начини. Изказването й бе провокирано от журналистически въпрос дали предвижда всяко едно дете в страната да получава въпросните надбавки. Всичко това стана ясно по време на посещението й в града под Околчица. То бе с цел да провери как функционира обществената трапезария в града и центърът за настаняване от семеен тип на ул. „Кокиче“.


„За мен е изключително важно да подпомогнем работещите хора в България и не считам, че това трябва да става само с парични помощи. Паричните помощи и социалното подпомагане от тук нататък ще се насочват към хората, които най-много имат нужда, а всички останали ще бъдат подкрепени с други инициативи.

13535981_10204906291975470_528615837_n
снимка:Facebook

Една от инициативите, които ще стартирам още през юли е да дадем възможност на администрацията, общини, публични институции и областни управители да кандидатстват с проекти по „Красива България“. С тези проекти ще могат да се организират детски кътове и детски занимални за работещите служители“

По думите на Русинова, това би било една инициатива, която ще улесни и ще е в помощ на млади семейства, особено в случаите, в които нямат налична баба да се грижи за децата и да ги развежда от училище на допълнителни уроци.
„Имам намерение да подготвя промени в Кодекса на труда, които ще стимулират връщането на майките, които имат високи доходи, по-рано на работа, въвеждане на допълнителни форми, така че да облекчим отново работещите майки да съвместяват лични и семейния живот и естествено бащите, които ползват родителски права. Според мен това е начинът, по който трябва да подпомогнем работещите хора, а не със социални помощи“, категорична бе Зорница Русинова.


По време на визитата си социалният министър обяви, че общината е спечелила проект за целогодишно поддържане на обществената трапезария. 120 човека ще се изхранват с топъл обяд и така ще се подпомогнат най-бедните и най-нуждаещите се хора, смята Русинова. Предвижда програмата да се разраства като се включи развитие на предприемачеството и носи социални услуги финансирани с Европейски средства.

източник:bulnews.bg

http://novitebulgari.com

СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ

Не е вярна информацията, че ще бъдат спрени добавките за работещи родители. Регламентът за предоставянето им остава както досега. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика. "Във връзка с публикации в медиите ви информираме, че Министерството на труда и социалната политика не планира промяна в Закона за семейните помощи за деца, касаещи т. нар. детски добавки", се посочва още в прессъобщението.

От МТСП напомнят също, че от 1 юли границата за достъп до семейни помощи за деца ще се увеличи от 350 лв. на 400 лв. Това ще позволи на повече родители да получат подкрепа за своите деца. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

УПРАВЛЕНСКИ ИДИОТИЗЪМ: Министър Русинова спира надбавките за деца на работещи родители! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди