изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:03 EEST
В ГЕН. ТОШЕНО ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА ДЕФИЦИТНИ СПЕЦИАЛНОСТИ    
ОбразованиеВ Община Генерал Тошево започна приемането на документи за стипендии за дефицитни специалности, съобщават от кметството.
С оглед задоволяване потребностите от изпълнителски и ръководни кадри, в Общината има приета наредба, с която се регламентира отпускането на стипендии на студенти, обучаващи се в редовна и задочна форма на обучение по бакалавърски и магистърски програми във висши учебни заведения в Република България.

 Нормативният акт, приет с единодушие от Общинския съвет, цели подпомагането на граждани на общината, които имат желание да продължат своето образование в дефицитна за района специалност. Основното условие е след завършване стипендиантът да работи на територията на община Генерал Тошево във второстепенни разпоредители с бюджет или търговски дружества с мажоритарен пакет, собственост на Общината, по специалността, по която е бил стипендиант. Постъпилите молби за отпускане на стипендия се събират и разглеждат от комисия, която класира кандидатите в срок от 10 дни от изтичане на срока за прием на документите.
Конкретните специалности, за които се отпускат стипендии, се определят ежегодно със заповед на кмета на Община Генерал Тошево, като се преценят наличните нужди. За тази година стипендии ще се отпускат за специалностите „Предучилищна педагогика” и „Медицинска сестра”. Средствата за финансирането им са включени в Бюджет 2016.
Срокът за подаване на документи за отпускане на стипендия за следващата академична година е от до 31 август. Условията за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Генерал Тошево. НДТ


 


Сходни връзки

В ГЕН. ТОШЕНО ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА ДЕФИЦИТНИ СПЕЦИАЛНОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.78 секунди