изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:03 EEST
ПЛОЩАДКА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА СЕ ИЗГРАЖДА В ДОБРИЧ    
НовиниОбщината в Добрич започна строителство на площадка за разделно събиране на отпадъци от домакинствата.



Строителната площадка бе открита вчера, съобщи зам.-кметът „Устройство на територията“ арх. Боян Коларов. Очаква се тя да бъде изградена в срок за около два месеца. Площадката ще се намира в края на улица „Христо Ботев“, малко преди свързването й с Околовръстния път в жилищния квартал „Балик“. Тя ще бъде изолирана със зелени зони от самия жилищен комплекс, допълни зам.-кметът. Площадката ще разполага с клетки с контейнери, с първични преработвателни машини за сепариране и пресоване на отпадъците, за да могат след това те да бъдат рециклирани.
Инвестицията е в рамките на 650 000 лева.
С изграждането на подобна площадка Добрич е пионер в страната. Това е място, където всеки може безплатно да отиде и остави отпадъци, които подлежат на някакъв тип рециклиране. Това може да бъде ненужно легло, бюро, едри неща, от които искаме да се освободим, посочи арх. Коларов. Там ще може да се остави също електрическа и електронна техника, всичко, от което искаме да освободим домовете си,  ще може да бъде предадено там.
Инвестицията е общинска, като теренът, на който се изгражда площадката, е общински. Тепърва предстои да бъде избрана фирмата, която ще обслужва площадката.
Част от отпадъците ще бъдат извозвани на сметището, а друга ще бъдат предавани на фирми за рециклиране. Ще има възможност на тази площадка с някакво ограничение да се предават и строителни отпадъци от домакинствата. НДТ
 


Сходни връзки

ПЛОЩАДКА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА СЕ ИЗГРАЖДА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.01 секунди