изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:01 EEST
75 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ОТБЕЛЯЗА ЧИТАЛИЩЕТО В КАРДАМ    
КултураНародно читалище "Пробуда - 1941 година" в генералтошевското село Кардам отбеляза 75 години от създаването си с голям концерт в събота. В празника взеха участие певческата група към културното средище – „Кардамки”, фолклорен танцов състав ”Хорце”, Добрич, народните певици Галина Петрова и Станка Павлова, младият талант Ники Веселинов, както и една от емблемите на добруджанската народна песен Галина Дурмушлийска.



 Сред гостите бе кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който в приветствието си подчерта, че читалището има специално място в историята на всяко населено място. Със своята 75-годишна родолюбива дейност то е заслужило и любовта, и доверието на кардамци. Изрази надежда, че самодейците към културното учреждение ще продължат да пазят вековните български ценности и да популяризират съвременното и актуално изкуство. Свой поздрав към домакините от НЧ „Пробуда 1941” отправи и кметът на село Кардам Георги Събев.
Гостите станаха свидетели на пъстра тричасова програма, а аплодисментите не спряха да огласят залата след всяко изпълнение на сцената. Музикалните състави се раздадоха докрай, преливайки настроение в залата, препълнена с ценители на фолклора от и за всички възрасти.
Към народно читалище “Пробуда – 1941“, с. Кардам функционират два певчески състава – мъжки и женски. За успехите на тези състави се съди по многобройните отличия и награди от национални и общински мероприятия. Те са постоянни участници и в мероприятията от културния афиш на община Генерал Тошево.
От подаръците се отличи този, който бе „подарен” от бившия кмет на селото Иван Стоянов. Той изготви новите букви, които красят сградата на читалището и носят яркото послание за фолклорна пробуда на кардамци. НДТ


 


Сходни връзки

75 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ОТБЕЛЯЗА ЧИТАЛИЩЕТО В КАРДАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди