изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:49 EEST
ДОБРИЧ В ДЕСЕТКАТА ПО ИНДЕКС НА МЕСТНАТА СИСТЕМА ЗА ПОЧТЕНОСТ    
ОбществоДобрич се нарежда сред десетте града, заемащи добри позиции в класацията на Местната система за почтеност с индекс 3,31.
Индексът на Местната система за почтеност в България има за цел да представи комплексна оценка за съществуващите институции и механизми, които могат ефективно да съдействат за изграждане и устойчиво функциониране на местната общност в условия на почтена и предвидима местна политика и привлекателна за бизнеса икономическа среда.

Основен принос за високия индекс на Добрич имат високата степен на прозрачност и ефективност в работата на публичната администрация (4,64) и добрите показатели за дейността на кмета (4,30) и, в известна степен, на общинския съвет (3,53). Дейността на гражданските организации (3,31) и съда (3,32) дава съществен принос за общата оценка на общината. Важна роля при функционалната оценка на местната система за почтеност има прокуратурата, която за последните три години няма върнати дела за разследвани случаи на корупция. Основен дефицит в приноса към местната система за почтеност регистрират медиите (2,49), полиция (2,50), бизнес (2,67) и местните политически формации (2,92). За да бъде допълнително развит моделът на добро управление е необходимо да се развие потенциала на Областния съвет за превенция и противодействие на корупцията, както и да бъде обсъдена необходимостта от създаването на институция местен обществен посредник.
Асоциация „Прозрачност без граници“, българското представителство на международната организация за борба с корупцията Transparency International, ще представи в Добрич „Каталог на добрите практики в местната система за почтеност“.  Срещата се провежда със съдействието на Община Добрич и кмета Йордан Йорданов, на 15 юли, от 11.00 ч. в голямата заседателна зала в сградата на Общината. Поканени са представители на администрацията, Общински съвет, бизнеса, граждански организации, медии. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ В ДЕСЕТКАТА ПО ИНДЕКС НА МЕСТНАТА СИСТЕМА ЗА ПОЧТЕНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди